Η ιστορική εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της SpaceX αναβλήθηκε λόγω καιρού…

0
22
NASA

Τα πάντα ήταν έτοιμα μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο η εκτόξευση δεν έγινε ποτέ… Ο καιρός χάλασε τα σχέδια για την εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της τεχνολογικής εταιρείας SpaceX, με την οποία θα εγκαινιάσει μια νέα διαστημική εποχή, αφού για πολλά χρόνια η δυνατότητα αυτή ήταν μονοπώλιο λίγων κρατών. Επιπλέον, θα είναι η πρώτη διαστημική εκτόξευση από αμερικανικό έδαφος εδώ και εννέα χρόνια, από το 2011.

Τα δύο μέλη του πληρώματος που επέλεξε η NASA για την αποστολή με την ονομασία “Demo-2” είναι οι Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλεϊ, οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Και οι δύο είναι παντρεμένοι με γυναίκες αστροναύτες της NASA και έχουν μικρά παιδιά.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, η αποστολή αποφασίστηκε να συνεχιστεί, προκειμένου να διατηρηθεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός -ένα τεράστιο εργαστήριο σε τροχιά- πλήρως εξοπλισμένος με Αμερικανούς αστροναύτες. Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από νωρίς στην περιοχή, με τις έντονες βροχοπτώσεις, δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η εκτόξευση, παρότι οι δύο αστροναύτες βρίσκονταν μέσα στην κάψουλα και περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή για να λάβουν το «πράσινο φως». Η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 30 Μαϊου στις 3:22 μ.μ. από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριδα. #LAUNCHAMERICA

 

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ