Η Κίνα απαγορεύει τη χρήση iPhone από κυβερνητικούς αξιωματούχους

0
4

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως οι Κινέζοι αξιωματούχοι απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιούν iPhone και συσκευές από ξένες μάρκες στην εργασία τους για λόγους ασφάλειας.

Αυτή η απαγόρευση γίνεται στο πλαίσιο του σχεδίου της κινεζικής κυβέρνησης να απεξαρτηθεί από την ξένη τεχνολογία και να αποτρέψει την πιθανή διαρροή ευαίσθητων δεδομένων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, οι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης λαμβάνουν οδηγίες να μην χρησιμοποιούν τα iPhone τους για δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία και επίσης τους απαγορεύεται να τα φέρνουν στο χώρο εργασίας.

Ένα επακόλουθο δημοσίευμα από το Bloomberg News υποδηλώνει ότι η απαγόρευση θα επεκταθεί πιθανότατα σε φορείς που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και κρατικές εταιρείες, καθώς η Κίνα επιδιώκει να γίνει τεχνολογικά αυτοδύναμη.

Η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Apple και φιλοξενεί αρκετούς από τους κόμβους παραγωγής μεγάλης κλίμακας. Τα νέα μέτρα μπορούν να θεωρηθούν ως απάντηση στην απαγόρευση Huawei και ZTE και πιο πρόσφατα του Tik-Tok από τις ΗΠΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ