Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου

0
19
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (6)
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Ó??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Η Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας…..
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. Μετά από την μεγάλη εικονομαχική έριδα, στο Βυζάντιο και χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843. μ.Χ.).
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε με κατάνυξη σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Σκοπέλου όπως και σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ιερό ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (1)της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (3)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (2)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (4)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (5)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (6)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (7)
Εορτάστηκε το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020 με κατάνυξη και με κάθε επισημότητα στον Ιερό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας με Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με την περιφορά των Ιερών εικόνων σε κεντρικούς δρόμους του χωριου .
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (8)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (9)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (10)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (11)
της Ορθοδοξίας στον ιερό Ναό Αγίων Ανάργυρων στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου (12)
Η περιφορά των ιερών εικόνων έγινε σε κλίμα κατάνυξης από τον Πατήρ Νικόλαο Σκιαθίτη μαζί με τους πιστούς περιέφεραν της Ιερές Εικόνες σε κεντρικούς δρόμους του χωρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ