Η προκήρυξη της ΕΟΚ για την περίοδο 2023-24 με φόντο την αναδιάρθρωση

0
0

Ηλεκτρονικό φύλλο, νέα ονόματα κατηγοριών και αναπτυξιακές ομάδες

H EOK παρουσίασε τη Γενική προκήρυξη πρωταθλημάτων και κυπέλλων περιόδου 2023-24 και υπάρχουν ορισμένες αλλαγές.

Με τη νέα γενική προκήρυξη, φαίνεται πως πλέον θα υπάρχει ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα σε όλες τις κατηγορίες. Επιπλέον με σκοπό την ανάπτυξη και την εξέλιξη των νέων αθλητών και εν γένει τού αθλήματος, συστήνεται ο θεσμός «ομάδες αναπτυξιακού χαρακτήρα». Κάθε αθλητικό σωματείο ή Κ.Α.Ε. πού αγωνίζεται στις Εθνικές Κατηγορίες μπορεί να ορίσει έτερο αθλητικό σωματείο χαμηλότερης αγωνιστικής κατηγορίας ως τέτοιου είδους ομάδα.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό αυτό, δύνανται να συμμετέχουν ανεξάρτητα στα ηλικιακά Πρωταθλήματα Παίδων & Εφήβων καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (μίνι – παμπαίδων κλπ.).

Στην Γενική Προκήρυξη γίνεται αναφορά στην αναδιάρθρωση των Εθνικών Κατηγοριών, με την Elite League να πραγματοποιείται με 16 ομάδες, την Β’ Εθνική να μετονομάζεται σε National League 1, με την διεξαγωγή τριών ομίλων ως 38 ομάδων και την Γ’ Εθνική να μετονομάζεται σε National League 2, με την διεξαγωγή πέντε ομίλων ως 60 ομάδων.  Όσον αφορά τις Γυναίκες, η Α1 θα έχει 12 ομάδες και η Α2 δύο ομίλους ως 28 ομάδες.

Αναφορικά με τους παίκτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα, στο Πρωτάθλημα της Εlite League (Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέχρι δύο (2) αλλοδαποί αθλητές. Σε περίπτωση πού η ομάδα επιλέξει να έχει δύο αλλοδαπούς αθλητές τότε δεν μπορεί ο σύνολικός χρόνος σύμμετοχής τούς αθροιστικά να υπερβαίνει τα 825 λεπτά σε κάθε γύρο. Εφόσον το σωματείο επιλέξει καθ’ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδού μόνον ένα αθλητή τότε δεν υπάρχει περιορισμός στην χρονική σύμμετοχή τού. Σε περίπτωση παραβίασης τού χρόνου συμμετοχής, παρά την ειδοποίηση από την Γραμματεία, εφόσον συνεχίζει να τούς χρησιμοποιεί μετά την πρώτη διακοπή, τότε θεωρείται η συμμετοχή ως αντικανονική και επιβάλλονται οι κυρώσεις τού αντίστοιχού άρθρου τού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΟΚ.

Στα Πρωταθλήματα της Β’ και Γ ́ Εθνικής  Κατηγορίας Ανδρών και Α2 Γυναικών δικαίωμα συμμετοχής έχει ένας (1) ενήλικος αλλοδαπός αθλητής προερχόμενος από την Ευρωπαϊκή Ζώνη της FIBA η από ειδικό καθεστώς (μεταναστες, εμπόλεμες ζώνες κλπ).

Όλη η προκήρυξη ΕΔΩ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή