«Η σημαδούρα ήταν ωρολογιακή βόμβα»

0
2

Νέα στοιχεία αποκάλυψε η αυτοψία που έγινε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη το περασμένο καλοκαίρι, στους Φούρνους Κορσεών.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο δικηγόρος της μητέρας του αδικοχαμένου παιδιού, Γιάννης Μαρακάκης, στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, αναφέροντας ότι ακόμη διεξάγεται προανάκριση και την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει το σχέδιο της πραγματογνωμοσύνης και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπάρχουν κάποια δεδομένα αδιαμφισβήτητα, όπως το ότι η συγκεκριμένη σημαδούρα είναι τριπλάσια σε όγκο από τις υπόλοιπες καθώς και το ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση των λουόμενων ή των κατοίκων σχετικά με τη χρησιμότητα αυτών των σημαδούρων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αυτό που προκάλεσε το δυστύχημα, είναι το γεγονός πως το σχοινί που έδενε τη σημαδούρα με τη βάση της, ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βάθος στο σημείο όπου ήταν τοποθετημένη.

“Εξαιρετικά επικίνδυνο ήταν το γεγονός ότι το βάρος που κρατούσε τη σημαδούρα ήταν πολύ ελαφρύ αναλογικά με τον όγκο του πλαστικού που έφερε η σημαδούρα στην επιφάνεια, δηλαδή με έναν απλό κυματισμό όλος αυτό ο όγκος μεταφερόταν προς την παραλία, γι’ αυτό και είχε ξεφύγει από την σειρά των σημαδούρων και είχε πάει πιο κοντά στην παραλία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρακάκης.

“Η σημαδούρα ήταν ωρολογιακή βόμβα που έσκασε στα χέρια του μικρού” ανέφερε.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το άτυχο παιδί είχε δώσει ραντεβού με τον ξάδελφό για να πάνε στην παραλία το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Αυγούστου. Πήγε νωρίτερα όμως και όταν ο ξάδελφός του έφτασε δεν τον βρήκε. Μόλις ειδοποιήθηκε η μητέρα, άρχισε να καλεί σε βοήθεια, δείχνοντας φωτογραφίες του γιου της σε περαστικούς.

Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στη θάλασσα περίπου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή