Η Σκόπελος εντάχθηκε στους μικρούς Δήμους…

0
67
Skopelos Dimarxio (1 Of 1)

Το νησί εντάχθηκε στους μικρούς Δήμους, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών

Στην κατηγορία Μικροί και ορεινοί νησιωτικοί Δήμοι εντάσσεται ο Δήμος Σκοπέλου, ο οποίος μέχρι πρότινος συγκαταλεγόταν, βάσει των στοιχείων μόνιμου πληθυσμού της απογραφής του 2011, στους μεγάλους και μεσαίους νησιωτικούς Δήμους. Το πληθυσμιακό κριτήριο λειτουργούσε ως αιτία μη ισόρροπης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους νησιωτικούς Δήμους, καθώς ο Δήμος Σκοπέλου παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την κατηγορία των μικρών Δήμων.

Η αδικία αντιμετωπίστηκε με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα με θέμα: «Κατανομή ποσού 27.681.000 ευρώ σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2022».

Με την ως άνω απόφαση, ο Δήμος Σκοπέλου καθώς και τέσσερις ακόμη νησιωτικοί Δήμοι, εντάσσονται στην κατηγορία Μικροί και ορεινοί νησιωτικοί Δήμοι και κατανέμεται ποσό ύψους 257.600 ευρώ στον συγκεκριμένο Δήμο για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του ή και για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών του δραστηριοτήτων.

Το ποσό αυτό θα αποδοθεί με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με την ίδια απόφαση, κατανέμεται ποσό ύψους 241.000 ευρώ στον επίσης νησιωτικό Δήμο Αλοννήσου καθώς και ποσό 264.200 ευρώ στον ορεινό Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Χρόνιο αίτημα αποτελεί για τον Δήμο Σκοπέλου η ένταξή του στην κατηγορία των μικρών νησιωτικών Δήμων. Η διαβεβαίωση για τη διευθέτηση του ζητήματος, που είχε δοθεί στην υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή και στον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, υλοποιήθηκε πλήρως από την νυν πολιτική ηγεσία. Η κ. Μακρή, αφού ενημέρωσε τον κ. Περίσση για την εξέλιξη, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι με την, πάντα, συνετή και χρηστή διαχείριση των κονδυλίων αυτών από τη δημοτική αρχή Σκοπέλου, η αυτόνομη διαχείριση αμιγώς τοπικών υποθέσεων θα βελτιωθεί και θα είναι πιο ευέλικτη και αποτελεσματική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ