Η συμφωνία Apple και KIA για τη κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι προ των πυλών

0
37

Apple car concept

Στον κόσμο της αυτοκίνησης ετοιμάζεται να εισέλθει η Apple και φέρεται ότι θέλει να το πράξει αυτό σε συνεργασία με την KIA. Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Κορέας, η δημοφιλής εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συμφωνία για τις ανάγκες παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται, οι δύο εταιρείες πρόκειται να επενδύσουν 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να παράγουν 100.000 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2024 στο εργοστάσιο της Kia, που εδρεύει στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ορμώμενη από την πρόοδο στα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, η Apple θέλησε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Tesla να κυκλοφορήσει στο εμπόριο πρώτα ένα ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών και εν συνεχεία με πιο προσιτού προϋπολογισμού μοντέλα.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Apple και KIA θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα E-GMP, την οποία παράγει ο Όμιλος της Hyundai, όπου ανήκει η Kia. Η πλατφόρμα προσφέρει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP, φόρτιση μπαταρίας μέχρι το 80% σε 18 λεπτά μέσω ταχείας φόρτισης, επιτάχυνση από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα τα 260 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή της Apple, τον Ming-Chi Kuo, προβλέπεται ότι η παρουσίαση του πρώτου “Apple Car” δρομολογείται για το 2025.

[via]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ