Η συμφωνία Microsoft-Activision Blizzard θα παραμείνει μπλοκαρισμένη

0
4

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) έχει κάνει έκκληση για την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μπλοκάρει προσωρινά την εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft.

Η επιτροπή άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποκλεισμού της προτεινόμενης συγχώνευσης Microsoft-Activision ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου επικαλούμενη πιθανή βλάβη στον ανταγωνισμό στους τομείς της κονσόλας, των παιχνιδιών cloud και των συνδρομών παιχνιδιών. Το εσωτερικό δικαστήριο της FTC χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφανθεί εάν η συγχώνευση θα ήταν επιζήμια για τους καταναλωτές.

Αυτή, φυσικά, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ρυθμιστικές αρχές διστάζουν να δώσουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της τεράστιας συμφωνίας. Νωρίτερα φέτος, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) αποφάνθηκε κατά της συμφωνίας Microsoft-Activision λόγω κατηγοριών για καταστρατήγηση του ανταγωνισμού στον χώρο του gaming.

Aρκετά αξιόλογα στελέχη από τη Microsoft, τη Sony και την Activision Blizzard θα καταθέσουν ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ. Τα βασικά στελέχη της Microsoft, μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xbox Game Studios, ο Phil Spencer και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, θα υπερασπιστούν το αίτημα της FTC στο δικαστήριο την Παρασκευή. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment της Jim Ryan και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard Bobby Kotick αναμένεται επίσης να προσφύγουν στο δικαστήριο για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ