«Η φύση στο σχολείο»: Εκπαιδευτικό εργαστήριο στον Άγιο Λαυρέντιο

0
4
«Η φύση στο σχολείο»: Εκπαιδευτικό εργαστήριο στον Άγιο Λαυρέντιο

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου και η Παρέα του Δάσους πραγματοποιεί ένα εκπαιδευτικό διήμερο με τίτλο «Η φύση στο σχολείο», το οποίο εστιάζει στη δημιουργία υπαίθριων τάξεων σε σχολικές αυλές και στη σύνδεση της λειτουργίας τους με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 17.00 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και Συνδυάζει στοιχεία από τη μέθοδο Εκπαίδευσης σε κήπους (Garden-based-learning), τη Μοντεσσοριανή αγωγή και την εμπειρική μάθηση και αποτελεί μια καινοτόμα παιδαγωγική προσέγγιση των σχολικών αυλών.

Απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής και πρώτων τάξεων του δημοτικού αλλά και σε ανθρώπους που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Διάρκεια: 12 ώρες, Σάββατο 15/10 και Κυριακή 16/10: 10.00-17.00, Κόστος συμμετοχής: 120€. Συντονίστρια εργαστηρίου: Αθηνά Αντύπα M.Sc. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση, Θεατροπαιδαγωγός, Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6943 095 606 και στο email: aa@pareatoudasous.gr

FB Page Παρέα του δάσους: https://www.facebook.com/pareatoudasous

FB Event: https://www.facebook.com/events/6032810193415590

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή