Η Apple αποσύρεται από την ανάπτυξη του δικού της 5G μόντεμ

0
14

H Apple έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές δυσκολίες στην προσπάθειά της να αναπτύξει το δικό της μόντεμ 5G και φαίνεται πως παρατάει το project.

Σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση στη νοτιοκορεατική πλατφόρμα, Naver, από τον διαχειριστή του λογαριασμού συγκέντρωσης ειδήσεων “yeux1122”, πηγές εφοδιαστικής αλυσίδας κοντά στην Apple αναφέρουν ότι το Cupertino έχει αποτύχει στο να αναπτύξει το δικό του μόντεμ 5G και βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης επενδύσεων στο τμήμα ανάπτυξης μόντεμ, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να καταργήσει εντελώς το project.

Παρόμοιες αναφορές από πηγές της ιαπωνικής αλυσίδας εφοδιασμού επιβεβαιώθηκαν από τον tipster @Tech_Reve, ο οποίος είναι μια αρκετά αξιόπιστη πηγή για τα ζητήματα της Apple.

Για το project, η εταιρεία έχει προσλάβει χιλιάδες μηχανικούς. Το 2019 απέκτησε την πλειονότητα της επιχείρησης μόντεμ smartphone της Intel το 2019 και μηχανικοί τόσο από την Intel όσο και από την Qualcomm άρχισαν να εργάζονται για το εσωτερικό μόντεμ 5G, θέτοντας ως στόχο να είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2023.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία επέκτεινε τη συμφωνία της για μόντεμ 5G με την Qualcomm έως το 2026. Όλες οι συσκευές της Apple μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιήσει μόντεμ κατασκευασμένα από την Qualcomm και υπήρχε σχέδιο να αλλάξει αυτό μέχρι το 2026, αλλά αυτή η εξέλιξη φαίνεται πλέον απίθανη. Σοβαρό εμπόδιο ήταν και το ότι η Apple αντιμετώπισε νομικά προβλήματα σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μόντεμ που κατέχει η Qualcomm, τα οποία πρόκειται να λήξουν το 2030.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ