Η Apple κυριαρχεί στη λίστα με τις κορυφαίες πωλήσεις smartphone για το 2022

0
20

Η Apple ήταν η πιο δημοφιλής μάρκα smartphone το 2022, με οκτώ από τα μοντέλα iPhone να περιλαμβάνονται σε μια λίστα με τα 10 smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Σύμφωνα με το Global Monthly Handset Model Sales Tracker της Counterpoint Research, το οποίο καθιερώνει την Apple ως την πρώτη μάρκα που καταλαμβάνει τόσες πολλές θέσεις στο top 10 της. Τις υπόλοιπες δύο θέσεις κατέλαβε η Samsung.

Σύμφωνα με την έκθεση, το iPhone 13 της Apple ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις του 2022, συνεισφέροντας το 28% των πωλήσεων του iPhone και πέτυχε το καθεστώς των smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Apple, Η Apple κυριαρχεί στη λίστα με τις κορυφαίες πωλήσεις smartphone για το 2022

Τα δεδομένα του Counterpoint υποδηλώνουν ότι το iPhone 13 παρέμεινε το νούμερο ένα smartphone κάθε μήνα από την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022, με τις μειώσεις τιμών μετά την κυκλοφορία του iPhone 14 να αυξάνουν περαιτέρω τις πωλήσεις του iPhone 13 στις αναπτυσσόμενες αγορές. Σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro Max, το οποίο ήταν το δεύτερο smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις του 2022, πωλήθηκαν διπλάσια μοντέλα iPhone 13, υπογραμμίζοντας την ευρεία δημοτικότητα της συσκευής σε όλες τις αγορές.

Τέλος, οι δύο θέσεις της Samsung στη λίστα περιλαμβάνουν το βασικό της Galaxy A13 ως το τέταρτο smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις, και το Galaxy A03, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη 10άδα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ