Η Apple προειδοποιεί: Μη βάζετε το βρεγμένο σας iPhone σε ρύζι

0
4

Ένα από τα πιο διαδεδομένα hacks που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο ίντερνετ για το τι να κάνεις αν το κινητό σου βραχεί, είναι να το βάλεις σε ένα μπολ με ρύζι.

Η Apple απαντά για πρώτη φορά επίσημα σε αυτή την τακτική, με την ενημέρωση της σελίδας υποστήριξης που ασχολείται με την αντοχή στο νερό του iPhone 7 και νεότερων μοντέλων. Η εταιρεία δηλώνει ρητά τη θέση της ότι, σε αντίθεση με τους μύθους και τις ιστορίες, ένα βρεγμένο iPhone δεν πρέπει ποτέ να μπει σε ένα μπολ με ρύζι.

Στην αναθεωρημένη σελίδα υποστήριξης της Apple, η εταιρεία προειδοποιεί: “Μην βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να καταστρέψουν το iPhone σας.”

Άλλα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο βρεγμένο σας smartphone:

-Μην στεγνώνετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας εξωτερική πηγή θερμότητας ή πεπιεσμένο αέρα.

-Μην εισάγετε ξένο αντικείμενο, όπως βαμβακερή μπατονέτα ή χαρτοπετσέτα, στην υποδοχή.

Αντιθέτως, η Apple αναφέρει ότι, σε περίπτωση που βραχεί το κινητό σας ή κάποιο αξεσουάρ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε το USB-C plus από τη θύρα φόρτισης και το άλλο άκρο του καλωδίου από το τροφοδοτικό ή αξεσουάρ. Μην συνδέσετε ξανά το καλώδιο μέχρι να στεγνώσουν το iPhone και το καλώδιο.

Πώς πρέπει να στεγνώσεις το iPhone σου, σύμφωνα με την Apple:

Χτυπήστε το iPhone σας απαλά στο χέρι σας με την υποδοχή στραμμένη προς τα κάτω για να αφαιρέσετε το υπερβολικό υγρό.

-Αφήστε το iPhone σας σε στεγνό χώρο με λίγη ροή αέρα.

-Μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά, δοκιμάστε να φορτίσετε με ένα καλώδιο Lightning ή USB-C ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ. Εάν εμφανιστεί ξανά η ειδοποίηση σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα υγρό ή κάτω από τις ακίδες του καλωδίου σας.

-Αφήστε το iPhone σας σε ξηρό χώρο με λίγη ροή αέρα για έως και μία ημέρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά να φορτίσετε ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.

-Εάν το τηλέφωνό σας έχει στεγνώσει αλλά εξακολουθεί να μην φορτίζει, αποσυνδέστε το καλώδιο από τον προσαρμογέα και αποσυνδέστε τον φορτιστή από τον τοίχο και μετά συνδέστε τα ξανά.
Εάν δεν είστε σίγουροι εάν η θύρα φόρτισης στο iPhone σας είναι πολύ βρεγμένη για χρήση, το ίδιο το iPhone θα σας ενημερώσει. Σε συσκευές που χρησιμοποιούν το καλώδιο Lightning για φόρτιση, ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας ενημερώσει ότι η φόρτιση δεν είναι διαθέσιμη επειδή “έχει εντοπιστεί υγρό στην υποδοχή Lightning”. Εάν έχετε ένα μοντέλο της σειράς iPhone 15, μπορεί να δείτε μια ολοσέλιδη προειδοποίηση που λέει “Εντοπίστηκε υγρό στην υποδοχή USB-C. Αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης για να αποφύγετε ζημιά στο iPhone. Αφήστε την υποδοχή να στεγνώσει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες .”

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ