Η Google θέλει να δημιουργήσει δική της υπηρεσία ειδήσεων στην Αυστραλία

0
21
Η Google θέλει να δημιουργήσει δική της υπηρεσία ειδήσεων στην Αυστραλία

Η Google θέλει να δημιουργήσει δική της υπηρεσία ειδήσεων στην Αυστραλία

Η Google δείχνει να προτιμά να δημιουργήσει τη δική της ενημερωτική πλατφόρμα, αντί να πληρώσει τους δημιουργούς ειδησεογραφικού περιεχομένου στην Αυστραλία. Το σχέδιο αυτό δεν είναι καινούριο, αλλά ήρθε και πάλι στο προσκήνιο.

Η στροφή αυτή της Google προς την κατεύθυνση της δημιουργίας της δικής της ειδησεογραφικής πλατφόρμας στην Αυστραλία έρχεται μετά από την πρόσφατη απόφαση των Αρχών να ζητήσει από τον κολοσσό του Internet να καταβάλλει το αντίτιμο στoυς δημιουργούς ειδησεογραφικού περιεχομένου που εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Μάλιστα, η Google απείλησε με αποχώρηση από την Αυστραλία, λόγω της νομοθεσίας.

Η Google θεωρεί ότι θα μπορέσει να λανσάρει την υπηρεσία της με το όνομα News Showcase από τις αρχές του επόμενου μήνα, χωρίς να κάνει πράξη τις απειλές αποχώρησης που είχε εκφράσει προς τις αυστραλιανές Αρχές. H Google είχε ανακοινώσει από τον Ιούνιο ότι θέλει να λανσάρει το News Showcase στην Αυστραλία, αλλά είχε παγώσει την εν λόγω πρωτοβουλία. Τώρα, φαίνεται ότι θα κινητοποιηθεί πολύ γρήγορα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ