Η Huawei λέει ότι τα έσοδα του 2021 μειώθηκαν σχεδόν κατά 30%

0
10
Η Huawei λέει ότι τα έσοδα του 2021 μειώθηκαν σχεδόν κατά 30%

, Η Huawei λέει ότι τα έσοδα του 2021 μειώθηκαν σχεδόν κατά 30%

Ο κινεζικός γίγαντας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei Technologies, που πλήττεται από τις αμερικανικές κυρώσεις, αναμένει ότι τα έσοδα του 2021 θα έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 30% και προέβλεψε συνεχείς προκλήσεις το νέο έτος.

Τα έσοδα για το 2021 αναμένεται να είναι 634 δισεκατομμύρια γιουάν (99,48 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο εκ περιτροπής πρόεδρος Guo Ping σε μια επιστολή προς τους εργαζόμενους την Παρασκευή. Αυτό αντιπροσωπεύει πτώση 28,9% από τα έσοδα του 2020 ύψους 891,4 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Το 2019, η αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε απαγόρευση εμπορίου στην Huawei, επικαλούμενη την εθνική ασφάλεια, η οποία απαγόρευσε στην εταιρεία να χρησιμοποιεί το Android της Google για τα νέα της smartphone, μεταξύ άλλων κρίσιμων τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης.

Τόσο οι κυρώσεις των ΗΠΑ όσο και η ασθενής εγχώρια κατανάλωση λόγω του κορωνοϊού, επηρέασαν τη Huawei.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 38% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση κερδών της Huawei. Τα έσοδα των τριών πρώτων τριμήνων μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο σε σχέση με πέρυσι.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr, Autonomous.gr και MetaMeta.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ