Η Huawei χάνει τα σκήπτρα του Βασιλείου των smartphones

0
12
Η Huawei χάνει τα σκήπτρα του Βασιλείου των Smartphones

Η Huawei χάνει τα σκήπτρα του smartphone βασιλείου

Η ίδια η Huawei παραδέχεται ότι οι περιορισμοί στην αμερικανική αγορά είχαν τις συνέπειές τους στην εμπορική της πορεία. Πριν από 8 μήνες η Huawei είχε καταφέρει να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά των smartphones.

O στόχος για να φτάσει στην κορυφή της αγοράς smartphones η Huawei ήταν ένας από τους κυρίαρχους της εταιρείας, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις την έριξαν ακόμα και κάτω από το Top 3. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που σημειώνουν ότι η Huawei ενδέχεται να μην επανακάμψει στη θέση αυτή. Η Huawei τονίζει ότι οι περιορισμοί είναι άδικοι κακώς της έχουν επιβληθεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα για τις επιχειρήσεις της Huawei, αφού πέρα από το κομμάτι των smartphones, σε laptops, tablets και wearables, η Huawei είδε αύξηση πωλήσεων κατά 65% μέσα στο έτος, ενώ τόσο τα κέρδη όσο και τα συνολικά της έσοδα μέσα στο περασμένο οικονομικό έτος είδαν άνοδο.

Σε γενικές γραμμές, μέσα στο 2020 η Huawei δεν είδε το ρυθμό ανάπτυξης που έβλεπε τις περασμένες χρονιές, αλλά αυτή η χρονιά δεν ήταν και η… καλύτερη. Η πώληση της Honor επηρέασε τον αριθμό αποστολών σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή της Huawei στις θέσεις των διεκδικητών του Βασιλείου των smartphones θεωρείται πως είναι η άρση των αμερικανικών περιορισμών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ