Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

0
9

Η LG θα πραγματοποιήσει μια ιδιωτική παρουσίαση για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στη CES 2024, παρουσιάζοντας μια νέα διατομεακή πλατφόρμα που ενσωματώνει Advanced Driver Assistance System (ADAS), Automated Driving (AD) και In-Vehicle Infotainment (IVI) τεχνολογίες. Η πλατφόρμα κινητικότητας του μέλλοντος, που αναπτύχθηκε από την LG σε συνεργασία με τη Magna, μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας, αναμένεται να φτάσει στην αγορά στο άμεσο μέλλον.

Η συνεργασία που ξεκίνησε το 2023, αξιοποιεί το συνδυασμό της τεχνολογικής ικανότητας της LG και της Magna, για να βοηθήσει στην παροχή διαφοροποιημένων εμπειριών χρήστη εντός οχήματος. Οι δύο εταιρείες έχουν ενσωματώσει με επιτυχία ένα διατομεακό υπολογιστικό σύστημα πιλοτηρίου σε ένα ενιαίο System on Chip (SoC) που αποτελεί μια ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική λύση για τους κατασκευαστές ΟΕΜ.

Η ενιαία ηλεκτρονική μονάδα υποστηρίζει πολλαπλά συστήματα IVI και την ενσωμάτωση των τομέων ADAS/AD και μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικά διάφορες απαιτήσεις για το Automotive Safety Integrity Level (ASIL), ενώ χρησιμοποιεί λιγότερες ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο συσκευασίας. Αυτή η κλιμακούμενη λύση είναι ιδανική για την επερχόμενη μετάβαση προς το Software-Defined Vehicle (SDV) και για την ενοποίηση της ηλεκτρικής/ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής του. Η ενσωμάτωση των λειτουργιών σε μια ενιαία μονάδα επιτρέπει την ανταλλαγή πλούσιων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε διάφορους τομείς.

Μέσω του Human Machine Interface (HMI), η πλατφόρμα της LG μπορεί να παρέχει στους οδηγούς και τους επιβάτες συναρπαστικές, νέες εμπειρίες – και αλληλεπιδράσεις – όταν χρησιμοποιούν προηγμένες οθόνες αυτοκινήτων, ψηφιακά clusters, Augmented Reality-Head Up Displays (AR-HUD) και λογισμικό απεικόνισης. Επιπλέον, η λύση μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες οποιουδήποτε OEM για ολοκληρωμένες επικοινωνίες και σύστημα IVI. Τα οχήματα του έτους 2027 αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα επωφεληθούν από αυτή την προηγμένη τεχνολογία.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει σε αυτή τη μελλοντική τεχνολογία mobility», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle component Solutions Company. «Οι κοινές προσπάθειες της LG και της Magna θα βοηθήσουν στην προώθηση της βιομηχανίας, διευκολύνοντας την ταχεία υιοθέτηση κρίσιμων τεχνολογιών που αυξάνουν την ασφάλεια οδήγησης και την εμπειρία στο δρόμο».

Άλλη μια επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, η LG Magna e-Powertrain ενώνει την τεχνογνωσία της Magna στα συστήματα ηλεκτρικής κίνησης με τις δυνατότητες της LG στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτροκινητήρες, μετατροπείς και ενσωματωμένους φορτιστές. Η κοινοπραξία που ανακοινώθηκε το 2021, η οποία περιλαμβάνει τη μηχανική, το σχεδιασμό και την κατασκευή, επιτρέπει στην LG και τη Magna να ανταποκρίνονται προληπτικά στις τάσεις της αγοράς και να παρέχουν καινοτόμες λύσεις για την ικανοποίηση των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών.

Δελτίο Τύπου

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ