Η Microsoft αυξάνει την ασφάλεια από malware εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

0
9
Η Microsoft αυξάνει την ασφάλεια από Malware εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Ένας… σιωπηλός εχθρός της απόδοσης του υπολογιστή είναι συχνά η ύπαρξη malware που δουλεύει στο παρασκήνιο για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η Microsoft εξετάζει με τη βοήθεια της τεχνολογίας Intel Threat Detection εάν υπάρχει τέτοιο λογισμικό στους υπολογιστές μας.

Η Microsoft στέλνει ένα πακέτο αναβάθμισης στο Windows Defender, το οποίο θα αναλάβει να εξετάσει παρασκηνιακές διεργασίες σε επίπεδο CPU ή λειτουργικού συστήματος που έχουν προκύψει από την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που έχει ως σκοπό την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων για τρίτους, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για αυτό ο ανυποψίαστος κάτοχος ενός υπολογιστή.

Η Microsoft αυξάνει την ασφάλεια από malware εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Το εργαλείο για αυτόν τον εντοπισμό δεν είναι άλλο από την Intel Threat Detection Technology, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 συνδυαστικά από την Microsoft και τη Cisco. Το στοιχείο του εντοπισμού λογισμικού που ασχολείται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό που έρχεται να εμπλουτίσει τη λειτουργία της τεχνολογίας αυτής.

Δεν πρέπει, άλλωστε, να παραβλέπει κανείς το γεγονός ότι το malware ολοένα και αναβαθμίζεται, οπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να γίνεται το ίδιο και με το λογισμικό εντοπισμού του malware.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ