Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

0
4

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Η Microsoft, ωστόσο, σχεδιάζει να συνεχίσει να αποστέλλει ενημερώσεις ασφαλείας μετά την κατάργηση του λειτουργικού συστήματος στις 14 Οκτωβρίου 2025. Αλλά όχι δωρεάν.

Σε ένα blog post, η εταιρεία γνωστοποίησε πως η τρέχουσα έκδοση, η 22H2, θα είναι η τελευταία του είδους της για τα Windows 10, αν και θα εξακολουθούν να λαμβάνουν μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της προγραμματισμένης death date του λειτουργικού συστήματος.

Μόλις αυτή παρέλθει, τα Windows 10 θα εισέλθουν στο πρόγραμμα “Εκτεταμένη ενημέρωση ασφαλείας” που θα επιτρέπει τόσο σε εταιρείες όσο και σε μεμονωμένους χρήστες να αγοράζουν συνδρομές για πρόσβαση σε μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αγοράσουν ετήσιες συνδρομές, αλλά η Microsoft δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πώς μπορούν να αγοράσουν μεμονωμένοι χρήστες το πρόγραμμα. Και το πιο σημαντικό, δεν έχει ανακοινώσει πόσο θα τους κοστίσει.

Τα δεδομένα από το Statcounter δείχνουν ότι τα Windows 10 εξακολουθούν να αποτελούν σχεδόν το 70% του μεριδίου αγοράς παγκοσμίως σε σύγκριση με λίγο κάτω από το 27% των Windows 11.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ