Η Qualcomm προβλέπει διψήφια πτώση στις πωλήσεις τηλεφώνων το 2022

0
12
Η Qualcomm προβλέπει διψήφια πτώση στις πωλήσεις τηλεφώνων το 2022

Η Qualcomm κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής έκθεσής της για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 προέβλεψε διψήφιο ποσοστό μείωσης στις πωλήσεις τηλεφώνων.

Η εταιρεία, αποτελεί έναν από τους κύριους προμηθευτές τσιπ για κατασκευαστές smartphone, άλλαξε την προηγούμενη πρόβλεψή της για μονοψήφια ποσοστιαία πτώση στις πωλήσεις smartphone επικαλούμενη την αβεβαιότητα που προκαλείται από μακροοικονομικά περιβάλλοντα. Οι προβλέψεις αφορούν τις πωλήσεις συσκευών 3G, 4G και 5G. Η Qualcomm μοιράστηκε με το κοινό το γεγονός ότι η μείωση της ζήτησης και η χαλάρωση των περιορισμών προσφοράς στη βιομηχανία ημιαγωγών είχε ως αποτέλεσμα αυξημένα αποθέματα καναλιών για ορισμένους από τους μεγαλύτερους πελάτες της. Αυτό με τη σειρά του τους οδήγησε να κατεβάσουν το απόθεμά τους επηρεάζοντας τις προηγούμενες προβλέψεις της Qualcomm.

Δύο από τους κορυφαίους πελάτες της Qualcomm, η Apple και η Samsung φέρεται να έχουν δυσκολευτεί όσων αφορά τις πωλήσεις. Ενώ η Apple πρόσφατα μείωσε την παραγωγή του μοντέλου iPhone 14 Plus, η Samsung φέρεται να έχει σχεδόν 50 εκατομμύρια μονάδες σε απούλητο απόθεμα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ