Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

0
4

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο. Η τεχνολογική πρόοδος συνεχίζεται και σήμερα η εταιρεία αποκάλυψε ένα ακόμα πιο γρήγορο LPDDR5X.

Τρέχει στα 10,7 Gbps, ξεπερνώντας την παραλλαγή LPDDR5T των 9,6 Gbps που παρουσιάστηκε από την SK Hynix πέρυσι. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 25% στην απόδοση σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές X, ωστόσο υπάρχουν και άλλες αναβαθμίσεις πέρα από την ταχύτητα.

Η Samsung κατασκευάζει αυτά τα τσιπ σε μια διαδικασία κατηγορίας 12 nm, πράγμα που σημαίνει ότι τα τσιπ είναι μικρότερα. Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 30% και τώρα κατασκευάζει πακέτα 32 GB με αυτήν.

Το προϊόν αναφέρεται πως θα υποστηρίζει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, καθώς τα μεγάλα μοντέλα απαιτούν τόνους μνήμης.

Τέλος πάντων, ούτε αυτό τελειώνει. Με τη νέα τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, τα νέα τσιπ LPDDR5X μπορούν να μειώσουν τη χρήση ενέργειας κατά 25% και μπορούν να εισέλθουν σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για εκτεταμένες περιόδους. Αυτό είναι ένα όφελος για φορητές συσκευές που τροφοδοτούνται με μπαταρία αλλά και για διακομιστές.

Η Samsung θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της μνήμης RAM 10,7 Gbps LPDDR5X μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εν αναμονή δοκιμών με chipset για κινητά. Η εταιρεία εργάζεται επίσης για την επόμενη γενιά LPDDR6 RAM.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ