Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

0
2

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Όταν ανακοινώθηκε το Optimus, γνωστό και ως Tesla Bot, φαινόταν σαν μια μισοέτοιμη ιδέα του Elon Musk που δεν την πήραν πολλοί στα σοβαρά. Και η επίδειξη στην Tesla AI Day ήταν κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή, κάτι που δε βοήθησε στο hype.

Εκείνη την εποχή, η Tesla είχε ένα πολύ πρώιμο πρωτότυπο που ίσα που περπατούσε και μπορούσε να χαιρετήσει το πλήθος.

Στη συνέλευση των μετόχων της Tesla νωρίτερα φέτος, όμως, το Optimus έμοιαζε πολύ πιο προηγμένο, εκτελώντας πραγματικά χρήσιμα καθήκοντα.

Η Tesla κυκλοφόρησε τώρα μια νέα ενημέρωση για το Optimus με ένα βίντεο που δείχνει την ικανότητα του ρομπότ να ταξινομεί αντικείμενα αλλά και να κάνει yoga.

Όπως και οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Full Self-Driving, η εταιρεία σημειώνει ότι το Optimus εκπαιδεύεται τώρα με νευρωνικά δίκτυα από άκρο σε άκρο.

Το ρομπότ φαίνεται πιο εκλεπτυσμένο σε αυτήν την ενημέρωση, καταφέρνοντας να ισορροπεί στο ένα πόδι.

Το βίντεο φαίνεται ακόμη και CGI σε στιγμές αλλά όλα δείχνουν ότι η Tesla έχει πράγματι αυτά τα λειτουργικά πρωτότυπα γύρω από τα γραφεία της.

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά, αλλά η Tesla αναμένεται να το χρησιμοποιήσει πρώτα στις δικές της δραστηριότητες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ