Θεοφάνης Τακούδης: «Φθινοπωρινή η εβδομάδα που διανύουμε με καλές θερμοκρασίες και λίγες βροχές»

0
4

Οι προβλέψεις του Θεσσαλού μετεωρολόγου

Φθινοπωρινή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε, όπως τη χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, με τις θερμοκρασίες να κινούνται μεταξύ 10 και 17 βαθμών Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν και μερικές βροχοπτώσεις, όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με τον Θεσσαλό μετεωρολόγο σήμερα, Δευτέρα θα έχουμε κάποιες βροχές, περισσότερες στις Σποράδες, όχι όμως καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 βαθμούς που ήταν και η χαμηλότερη το πρωί έως και 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη η ημέρα ξεκινά  με κάποιες αραιές συννεφιές, λίγο πυκνότερες στις ορεινές περιοχές, σε  Πήλιο και Όθρυ, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από 10-11 βαθμούς και η μέγιστη θα ανέβει στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι ς σχεδόν αίθριο με τον υδράργυρο να δείχνει 16-17 βαθμούς Κελσίου και με ανέμους να πνέουν ανατολικοί- νοτιοανατολικοί, Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού θα είναι και την Πέμπτη, παρόλο που θα σημειωθεί  ένα μικρό γύρισμα σε βορειοανατολικούς -ανατολικούς ανέμους. Η θερμοκρασία ωστόσο θα είναι πολύ καλή και θα συνεχίσει να φτάνει τους 17-17 βαθμούς. Ηλιοφάνεια θα επικρατεί όλη την ημέρα, ενώ θα υπάρξουν και κάποιες τοπικές συννεφιές κυρίως στις ορεινές περιοχές, χωρίς όμως να εκδηλωθούν φαινόμενα.

Από την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, θα σημειωθεί ένα βαρομετρικό  χαμηλό που θα πλησιάσει από τα δυτικά- νοτιοδυτικά, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Παρασκευή θα σημειωθούν βροχές περισσότερες σε σχέση με τις σημερινές κι έτσι όπως έρχεται θα υπάρξουν και καταιγίδες στα νότια, στην περιοχή του Αλμυρού, της Σούρπης, των Φαρσάλων, χωρίς όμως να είναι κάτι ανησυχητικό και με τεράστια ύψη βροχής.

Ο υδράργυρος θα πέσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ από αργά τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο το σκηνικό του καιρού βελτιώνεται. Το Σάββατο τα ξημερώματα υπάρχει μία πιθανότητα στις νότιες περιοχές της Μαγνησίας, Αλμυρό και Σούρπη να εκδηλωθούν συννεφιές και να σημειωθούν λίγα φαινόμενα, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη Μαγνησία. Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και ο υδράργυρος θα δείξει και τους 17 βαθμούς στον Βόλο.

Σε ότι αφορά τον Μάρτιο και πως θα κυλήσει ο ανοιξιάτικος αυτός μήνας, ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι στο πρώτο δεκαήμερο θα υπάρχει ένα τριήμερο -τετραήμερο που ανάμεσά του για 48 ώρες θα σημειωθεί μια χειμωνιάτικη αλλαγή, με κύριο αλλά και χιόνι στα βουνά, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά έως μέχρι τις 10 Μαρτίου δεν θα πρέπει να ξεθαρρεύουμε.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή