Θετικός είναι ο απολογισμός για της συναντήσεις του Δήμο Σκοπέλου με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα…

0
17
Loutraki (1 Of 1)B

Θετικός είναι ο απολογισμός της επίσκεψης του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, Αγγελου Ξηντάρη, στην Αθήνα, όπου είχαν διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, για την επίλυση θεμάτων του νησιού.

Στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα συζητήθηκαν με τους αρμόδιους φορείς ζητήματα που αφορούν τα λιμάνια Σκοπέλου και Λουτρακίου το τουριστικό καταφύγιο του Ελιος και το λιμάνι του Αγνώντα.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την συγκοινωνία των Δημοτικών λεωφορείων, τα όρια των μικρών νησιών, την δυνατότητα των δήμων να συμβάλουν στο πρόβλημα της ανεργίας των ντόπιων εργαζομένων, και την εκτέλεση μικρών έργων από τους Δήμους.

«Σε όλα είχαμε θετική ανταπόκριση και αναμένουμε την επίλυσή τους. Επίσης επισημάναμε την δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι δήμοι λόγω covid 19. Τέλος, είχαμε μια σειρά συναντήσεων για την προετοιμασία του δήμου μας εν όψει του νέου προγράμματος της τοπικής αυτοδιοίκησης « Αντώνης Τρίτσης»» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκοπέλου κατέθεσε δύο προτάσεις στο πρόγραμμα leader. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή της δημοτικής βιβλιοθήκης στο κτίριο του Μελαχροινού και την κατασκευή της δημοτικής αρχειοθήκης στο κτίριο Κούβαρη.

Παράλληλα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κατέθεσε τρεις προτάσεις που περιλαμβάνουν την κατασκευή Ράμπας στο λιμάνι της Σκοπέλου, την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο λιμάνι του Λουτρακίου και την δημιουργία χώρου εικονικής πραγματικότητας για τον καταδυτικό τουρισμό στο Χριστόφορος.

«Πολύ σύντομα θα δημοπρατήσουμε την ανακατασκευή της σκεπής στο Γυμνάσιο Γλώσσας και την αντιπλημμυρική μελέτη της Σκοπέλου Πανόρμου Ελιος Λουτρακίου. Οι εργασίες καλλωπισμού και λειτουργικότητας των χωριών και λιμανιών μας συνεχίζονται» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ