Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική στο ΣΕΦ

0
3
Προσπάθεια του Ντίνου Μήτογλου στο σημερινό παιχνίδι

Νίκησε με 72-64 την Τσεχία στο ντεμπούτο Σπανούλη

Με την… αύρα του Βασίλη Σπανούλη, που έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο στη τεχνική ηγεσία, και με τους Ντίνο Μήτογλου, Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ σε ρόλο «τριών σωματοφυλάκων», η Ελλάδα μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 και στη νέα της εποχή!

Σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 12.400 και πλέον φίλους της «γαλανόλευκης», η Εθνική μας ομάδα λύγισε την Τσεχία με σκορ 72-64 και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της προς τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Τα τρία πρώτα δεκάλεπτα τα χαρακτήρισε η απόλυτη ισορροπία και τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο, στις αρχές του οποίου η Ελλάδα βρήκε έναν απρόσμενο και νέο πρωταγωνιστή στο παιχνίδι της, στο πρόσωπο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο φόργουορντ της Ντιναμό Σάσαρι έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι, βοηθώντας απίστευτα στο επιθετικό ριμπάουντ με 4 ανανεώσεις επιθέσεων (!), ένα κλέψιμο στην άμυνα, αλλά και πέντε μαζεμένους πόντους στο πρώτο εξάλεπτο της περιόδου. Συγκεκριμένα με λέι απ και τρίποντο (5-0) από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, η Εθνική ξέφυγε για πρώτη φορά με +8 (58-50).

Στα 7.04′ και με το σκορ στο 63-56 ο Μήτογλου κέρδισε δύο βολές, ήταν εύστοχος, για να ευστοχήσει αμέσως μετά και ο Παπανικολάου. Η Εθνική προσπέρασε για πρώτη φορά με διψήφια τιμή διαφοράς (67-56, +11). Ο Ουόκαπ έπαιζε εξαιρετική άμυνα… ως συνήθως, έκανε και το 69-56 και λίγο αργότερα ο Μήτογλου με 1/2 βολές «έγραψε» το 70-58. Οι βολές του Κίζλινκ, το κάρφωμα του Μπάλβιν και το τρίποντο του Μπόχατσικ έφεραν τους Τσέχους στο -6 (70-64) στα 19” πριν τη λήξη, αλλά η Εθνική δεν ανησυχούσε πλέον. Στο ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος του αγώνα, ο Μήτογλου κέρδισε το φάουλ από τον Μπόχατσικ, ευστόχησε και στις δύο βολές διαμορφώνοντας το τελικό 72-64.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες από τους οκτώ προκριματικούς ομίλους προκρίνονται απευθείας στο Ευρωμπάσκετ 2025.

ΕΛΛΑΔΑ (Σπανούλης): Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Καλαϊτζάκης, Μήτογλου 22 (1), Παπανικολάου 16, Τολιόπουλος, Ουόκαπ 16 (1), Κ. Αντετοκούνμπο 2, Κουζέλογλου, Λαρεντζάκης, Μωραΐτης 2, Παπαγιάννης 5 (1), Ρογκαβόπουλος 2

ΤΣΕΧΙΑ (Οκάμπο): Χρούμπαν 5 (1), Κριζ, Κίζλινκ 10 (1), Πέτερκα 12 (1), Σενάλ 1, Μπάλβιν 13, Μπόχατσικ 8 (2), Μπομ 2, Γέλινεκ 4, Σατοράνσκι 9 (1), Σικόρα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή