Ιράν: Πρόστιμο εάν γίνεται εξόρυξη Βitcoin με οικιακό ρεύμα

0
18
Ιράν: Πρόστιμο εάν γίνεται εξόρυξη Βitcoin με οικιακό ρεύμα

Ιράν: Πρόστιμο εάν γίνεται εξόρυξη Βitcoin με οικιακό ρεύμα

Το Ιράν επιτρέπει την εξόρυξη Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, αρκεί να μη γίνεται αυτή με την κατανάλωση οικιακού ρεύματος. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας χαμηλά, η Τεχεράνη προειδοποιεί για επιβολή υψηλών προστίμων.

Η εξόρυξη Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων είναι μία διαδικασία που απαιτεί την κατανάλωση μεγάλων ποσών ηλεκτρικής ενέργειας, στοιχείο που δεν επιτρέπεται να γίνεται από το σπίτι στο Ιράν. Το μόνο που επιτρέπεται είναι να γίνεται η εξόρυξη σε πιστοποιημένους, βιομηχανικούς χώρους. Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι χαμηλό στο Ιράν και αυτός ήταν ένας λόγος που οδήγησε σε πολλούς κυνηγούς κρυπτονομισμάτων να στραφούν εκεί για τις επιχειρήσεις εξόρυξης από το 2019 και έπειτα.

Σταδιακά, άρχισε να αυξάνεται σε ανησυχητικό βαθμό η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των κρυπτονομισμάτων και αυτό έκανε τις ιρανικές Αρχές να θέσουν κάποιους αυστηρούς κανόνες. Οι μη αδειοδοτημένες επιχειρήσεις εξόρυξης αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου, ενώ θα κληθούν να επωμιστούν και το κόστος της ζημιάς από την υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου. Εκτός από το Ιράν, περιοριστικά μέτρα στην εξόρυξη Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έχουν τεθεί και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ