Ισραηλινοί ερευνητές χρησιμοποιούν το σώμα ως μπαταρία συσκευών

0
8
Ισραηλινοί ερευνητές χρησιμοποιούν το σώμα ως μπαταρία συσκευών

Ισραηλινοί ερευνητές χρησιμοποιούν το σώμα για μπαταρία συσκευών

Νανοτεχνολογία που αναπτύσσουν ισραηλινοί ερευνητές μπορεί να αντλήσει ενέργεια από το ανθρώπινο σώμα για τη λειτουργία ιατρικών συσκευών. Με τη χρήση ειδικών νανοφίλμ, οι ερευνητές μπορούν να δώσουν ενέργεια σε ένα βηματοδότη ή κάποια άλλη συσκευή.

O απώτερος σκοπός των Ισραηλινών ερευνητών είναι να μην απαιτείται η χρήση ειδικών μπαταριών για τη λειτουργία αυτόνομων συσκευών, όπως είναι οι βηματοδότες, ή άλλα χρήσιμα ιατρικά εργαλεία που διασφαλίζουν την υγεία των όσων τα χρησιμοποιούν.

Το ειδικό νανο-υλικό που έχουν αναπτύξει οι Ισραηλινοί είναι πολύ λεπτό και έχει την ικανότητα της άντλησης ενέργειας από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Η κινητική ενέργεια του αίματος, καθώς αυτό κινείται μέσα στις φλέβες, μπορεί να αντληθεί για το σκοπό αυτό.

Η ακαδημαϊκή ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτή την ανακάλυψη έχει ως μέλη της επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, επιστημονικά ινστιτούτα σε Ιρλανδία, Κίνα και Αυστραλία, καθώς και το Ινστιτούτο Επιστήμης του Weizmann.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ