Ιωαννίδης: «Παίζουν στημένα ματς με κρυπτονομίσματα, για να μην ταυτοποιούνται»

0
0

Για τις πολλές παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες που διαφημίζουν στημένα παιχνίδια μέσω κρυπτονομισμάτων, για να μη χρειάζεται κάποιος να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία, μίλησε στον «αέρα» του Sport Fm 94,6 και την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, ο καθηγητής αθλητικού Δικαίου, Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Ανέφερε ότι η χειραγώγηση αγώνων «ανθίζει» μέσω του σκοτεινού διαδικτύου (dark web) και τόνισε την ανάγκη όλη αυτή η κατάσταση να ελεγχθεί σοβαρά από τις Αρχές, αφού τέτοιες ενέργειες φτάνουν στον βαθμό του κακουργήματος.

«Κανένας δεν θα προσπαθήσει να σε ταυτοποιήσει σ’ αυτές τις σελίδες, επομένως η οικονομική συναλλαγή που υπάρχει μεταξύ αυτού που έχει την ιστοσελίδα και αυτού που θα πληρώσει, γίνεται με πολύ μεγάλη ασφάλεια. Αυτοί οι εγκληματίες παίρνουν ένα ρίσκο, ζυγίζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το σκοτεινό διαδίκτυο, ενώ θα πουν στους πελάτες τους ότι θα τους δώσουν ένα ματς δωρεάν με το ακριβές σκορ. Όταν ο άλλος βλέπει ότι βγήκε αληθινό, ουσιαστικά εμπιστεύεται αυτήν την πλατφόρμα και καταθέτει ποσά», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή