Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα τζιν μας;

0
5

Σου συμβαίνει και εσένα τις φορές που δεν ξέρεις καθόλου τι να φορέσεις, να καταλήγεις πάντα στο αξιόπιστο τζιν παντελόνι σου; Το τζιν αποτελεί ένα item που δεν απουσιάζει από καμία γυναικεία (ή και αντρική) γκαρνταρόμπα, το οποίο έλαβε τεράστια προσοχή τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, οι σχεδιαστές έδειξαν την προτίμησή τους στο διαχρονικό τζιν, κρατώντας μία ή και περισσότερες θέσεις στις συλλογές τους γι’αυτό και αναδεικνύοντάς το στην τρέχουσα και extra hot τάση. Αυτό σημαίνει πως το τζιν μπορεί να σταθεί και σε πιο επίσημες περιστάσεις, από τη στιγμή που οι μεγάλοι οίκοι μόδας το αναβάθμισαν στο απόλυτο item στη ντουλάπα σου.

Ωστόσο, εσύ γνωρίζεις πώς πρέπει να το φροντίζεις; Κάθε πότε πρέπει να πλένεται; Μπορεί να μπει στεγνωτήριο; Υπάρχουν συγκεκριμένοι “κανόνες” για το πλύσιμο; Εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις απορίες που κάθεμία από εμάς έχει, σχετικά με τη φροντίδα των τζιν και τις παραθέτουμε παρακάτω.

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε το τζιν μας;

Όσο κι αν τα ρούχα μας οφείλουμε να τα πλένουμε ύστερα από κάθε χρήση, δεδομένου ότι έχουν φορεθεί σε εξωτερικό χώρο, αυτό φαίνεται να μην ισχύει για τα τζιν μας. Θεωρητικά, μπορείς να πλένεις το τζιν σου μετά από κάθε χρήση, αν έτσι θα νιώθεις εσύ καλά, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο. Πιο αναλυτικά, στην περίπτωση του τζιν μπορείς να τα βάλεις στον κάδο του πλυντηρίου ύστερα από ορισμένες χρήσεις. Μην ξεχνάς πως με το να πλένεις συνέχεια το τζιν παντελόνι σου, κινδυνεύει να ξεβάψει και να χάσει τη φόρμα του. Έτσι, στην πράξη μπορείς να πλένεις το τζιν σου ύστερα από κάποιες φορές ή όταν λερωθεί.

Μπορεί να μπει το τζιν στο στεγνωτήριο;

Αν και μπορείς να βάλεις το τζιν σου στο στεγνωτήριο, καθώς μιλάμε για ένα ανθεκτικό item, δεν θα ήταν η πρόταση που θα σου συνιστούσαμε. Ειδικότερα, υπάρχει κίνδυνος το τζιν σου να χαλάσει και να συρρικνωθεί εξαιτίας της θερμότητας, επομένως ίσως να το αποφύγεις. Αν πρέπει οπωσδήποτε να το βάλεις, τότε προτίμησε να το τοποθετήσεις σε χαμηλή θερμοκρασία και να το βγάλεις τη στιγμή που θα είναι ακόμη κάπως νωπό. Πάντα πρέπει να συμβουλεύεσαι τις οδηγίες στο χαρτάκι του ρούχου για να σιγουρευτείς αν το item σου είναι συμβατό για το στεγνωτήριο.

Πώς να πλένεις “σωστά” το τζιν σου;

Λίγο πριν βάλεις το τζιν σου στον κάδο του πλυντηρίου, μπορείς να το αναποδογυρίσεις από μέσα προς τα έξω. Με το να είναι εκτεθειμένη η εσωτερική πλευρά, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το χρώμα του τζιν σου. Παράλληλα, το να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα με κρύο νερό επίσης θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την απόχρωση, όπως και την υφή του υλικού. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις αρκετές στροφές, ώστε να μη υπάρξουν προβλήματα με το σχήμα και τις ραφές. Όσο για τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, προτίμησε εκείνα που είναι για ήπια υφάσματα, χωρίς χημικά, ενώ απόφυγε να βάλεις μαλακτικό καθώς επηρεάζει την υφή του τζιν σου.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ