Καμία δέσμευση για τις «ελληνοποιήσεις» αγροτικών προϊόντων

0
3

Ανέφερε ο Χάρης Σεσκλιώτης πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ριζομύλου

Καμία δέσμευση, παρά μόνο υποσχέσεις ακούνε οι αγρότες από κυβερνητικά χείλη για το θέμα των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων όπως το γάλα, οι ξηροί καρποί και άλλα, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Χάρης Σεσκλιώτης πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ριζομύλου.
Ο αγρότης τόνισε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με εντατικούς ελέγχους των προϊόντων που εισάγονται στη χώρα μας, αλλά και με παρακολούθηση των σημείων που διατίθενται τα προϊόντα αυτά και τον τρόπο που διατίθενται.

Ο κ. Σεσκλιώτης ανέφερε ότι αν και η παραγωγή του αιγοπρόβειου γάλακτος φέτος εκτιμάται ότι θα είναι 2 εκ. λίτρα λιγότερη, η τιμή αντί να ανεβαίνει, πέφτει, κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι αγρότες, γι’ αυτό φωνάζουν.
Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πως αναπληρώνεται η ποσότητα αυτή που λείπει από την αγορά αι τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αναφορικά με την δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πιεζόμενη από τις κινητοποιήσεις των αγροτών πανευρωπαϊκά, για αναστολή της εφαρμογής των οικολογικών σημάτων, ο πρόεδρος των αγροτών του Ριζομύλου τόνισε ότι επειδή η Ελλάδα έχει πολλές ιδιαιτερότητες, δεν έπρεπε καν να είναι στους ίδιους κανόνες με την Ευρώπη, γατί στη χώρα μας ο κλήρος είναι πολύ μικρός και μερικές φορές οι κανόνες που θέτει η ΕΕ είναι ανεφάρμοστοι.
Ο κ. Σεσκλιώτης τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση, για να βρεθούν λύσεις, ώστε να μην περιορίζεται η παραγωγικότητα με τους κανόνες που ισχύουν στην Ευρώπη.

Συνεχίζουν κινητοποιήσεις
Οι αγρότες της περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου, που συμμετέχουν στο μπλόκο Ριζομύλου, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, τόσο για τα παρακάρλια χωράφια που είναι πλημμυρισμένα με νερό και αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση, όσο και για τα αιτήματα συνολικά των αγροτών.
Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συμβολικός αποκλεισμός των παλιάς εθνικής οδού στο ύψος του Στεφανοβικείου, για διάστημα μιας ώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή