Κατέκτησε το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Πειραιώς

0
24
Κατέκτησε το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Πειραιώς

Με την επικράτηση-ανατροπή 3-1 στο «αιώνιο» ντέρμπι

Με δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν και ένα του Μπρούμα, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και «σφράγισε» και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα – Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Ελ Αραμπί μέσω VAR,ο Μακέντα είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι.

0-1 κόντρα στη ροή

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και σκόραραν στο 10’ με τον Ελ Αραμπί αλλά το γκολ του Μαροκινού ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Παναθηναϊκός, με πέναλτι του Μακέντα. Στο 27’ ο Ιταλός έπεσε στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Σεμέδο, με τον διαιτητή αρχικά να του δείχνει την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Μπέμπεκ πήγε στο VAR, είδε τη φάση και επέστρεψε δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σα δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Παναθηναϊκός στο 30’ έκανε το 1-0 στο φαληρικό γήπεδο, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Χασάν και 1-1!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Χασάν. Ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Αιγύπτιος στράικερ έκανε την καρφωτή κεφαλιά, ο Διούδης μπερδεύτηκε, δεν έβαλε σωστά τα χέρια του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-1.

Στο 60’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πούγγουρας. Ο αμυντικός του Τριφυλλιού έριξε αγκωνιά στον Αχμέντ Χασάν και o Μπέμπεκ του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με τους «πράσινους» να μένουν με παίκτη λιγότερο.

2-1 και πάλι με τον Χασάν!

Στο 72’ ο Ολυμπιακός έκανε την ολική ανατροπή και πάλι με γκολ του Χασάν. Ο Μπρούμα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αιγύπτιος με προβολή πρόλαβε τον Διούδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Επίλογος με γκολ

Στις καθυστερήσεις μάλιστα οι Πειραιώτες έκαναν το 3-1 με τον Μπρούμα. Οι Πράσινοι είχαν κερδίσει κόρνερ, με τον Διούδη να ανεβαίνει στην περιοχή του Ζοσέ Σα. Ο Μπρούμα έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά την απομάκρυνση, έτρεξε όλο  το γήπεδο και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα (36′ λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68′ Καμαρά), Φορτούνης (68′ Μπρούμα), Μασούρας (90′ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μαουρίσιο (77′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79′ Αϊτόρ), Μακέντα (83′ Ενγκμπακοτό).

Πηγή