Κινέζοι hackers εκτιμάται ότι χτυπούν ευαίσθητους στόχους στις ΗΠΑ

0
9
Κινέζοι Hackers εκτιμάται ότι χτυπούν ευαίσθητους στόχους στις ΗΠΑ

Κινέζοι hackers εκτιμάται ότι χτυπούν ευαίσθητους στόχους στις ΗΠΑ

Έρευνα της αμερικανικής NSA, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN, αποκαλύπτει εκτεταμένη δράση Κινέζων hackers στις ΗΠΑ. Στόχοι των επιθέσεων αυτών είναι αμερικανικές εταιρείες άμυνας και τεχνολογίας και άλλοι οργανισμοί.

Η National Security Agency, ή αλλιώς NSA, στις ΗΠΑ, έχει εντοπίσει δράση Κινέζων hackers σε αμερικανικές υποδομές άμυνας και τεχνολογίας, αλλά και σε αρκετούς ανεξάρτητους χρήστες λογισμικού που εκτιμάται ότι αφήνει την κερκόπορτα ανοιχτή σε κακόβουλες παραβιάσεις κάθε είδους. Η έρευνα της NSA έχει εντοπίσει κακόβουλες επιθέσεις εδώ και μήνες, με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα να μιλούν για επιθέσεις που είναι περισσότερο εκτεταμένες από ό,τι πιστεύονταν μέχρι σήμερα.

Η Palo Alto Networks, εταιρεία που μελετά περιστατικά ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων έχει ήδη εντοπίσει 600 περιπτώσεις όπου ευάλωτο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς από hackers, με προβλήματα να εντοπίζονται σε τουλάχιστον 13 οργανισμούς των ΗΠΑ που ασχολούνται με τους ευαίσθητους τομείς της άμυνας, της ενέργειας και της δημόσιας υγείας, μεταξύ άλλων.

Τα περιστατικά hacking που έχουν εντοπιστεί σχετίζονται με τις ομάδες που έχει εντοπίσει και η Microsoft και έχει αναγνωρίσει ότι προέρχονται από την Κίνα. Προφανώς το Πεκίνο δεν αναγνωρίζει αυτά τα ευρήματα των ΗΠΑ.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ