ΚΙΝΑΛ: Τρία εκλογικά τμήματα στη Μαγνησία ελέγχονται για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων

0
6
ΚΙΝΑΛ: Τρία εκλογικά τμήματα στη Μαγνησία ελέγχονται για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα σε τρία εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας από το σύνολο των 164 τμημάτων στη χώρα, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής, μετά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου Γιώργου Παπανδρέου. Ο έλεγχος οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των ψηφισάντων και διαπιστευμένων ψηφοφόρων και των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στην κάλπη.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ο πρώην πρωθυπουργός:

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Μεταξύ αυτών των εκλογικών τμημάτων βρίσκονται, σύμφωνα με πίνακα που δημοσιεύει το in.gr, τρία τμήματα της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα ένα εκλογικό τμήμα Βόλου όπου ψήφισαν 166 και βρέθηκαν 19 ψηφοδέλτια παραπάνω από τους διαπιστευμένους ψηφίσαντες και τα εκλογικά τμήματα Νοτίου Πηλίου και Αλοννήσου όπου βρέθηκε ένα ψηφοδέλτιο παραπάνω στο καθένα σε σχέση με τους διαπιστευμένους ψηφίσαντες.

Πηγή