Κορονοϊός: Αρκετούς μήνες υπομονή να δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό τοίχος ανοσίας από το εμβόλιο…

0
39
Covid 19 Vaccine

Αρκετούς μήνες θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι Έλληνες για να δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό τοίχος ανοσίας από το εμβόλιο του κορονοϊού, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ.Θεοδωρίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε η χώρα μας θα αποκτήσει ανοσία έναντι του κορονοϊού από τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους και κατά το «καλοκαίρι, τον Ιούνιο» όπως είπε θα έχει δημιουργηθεί μία ικανοποιητική ανοσία.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, για να δημιουργηθεί ανοσία στον πληθυσμό θα πρέπει να έχει εμβολιασθεί περίπου το 60 έως 70% των πολιτών.

Οι εμβολιασμοί σε αριθμούς

Πάντως σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 915.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας ενώ εντός της εβδομάδας ο αριθμός θα φθάσει το 1 εκατομ.

Ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει ακριβώς ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των ασθενών, αφού ο κ.Θεμιστοκλέους απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς η έναρξη εξαρτάται και από τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ