Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για τους εργασιακούς χώρους οι τρομακτικές μεταλλάξεις Βρετανίας και Νότιας Αφρικής…

0
40
Mutated Coronavirus

Τρόμο προκαλεί στους ειδικούς ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κυρίως της βρετανικής μετάλλαξης κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως κατέστησε σαφές η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του ιού στην Ελλάδα τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, μαρτυρώντας την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα, 

Μάλιστα η κυρία Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει. Το αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει.

Παράλληλα η κ. Παπαευαγγέλου έκανε εκτενής αναφορά έκανε στην ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στον Εύοσμο. Δεδομένου ότι το στέλεχος αυτό δεν καλύπτεται από τον εμβολιασμό, η καθηγήτρια τόνισε ότι εκτός από τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να υπάρξει και μεγάλος αριθμός τεστ.

Η ανησυχία για τους εργασιακούς χώρους

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο φαινόμενο συνεχιζόμενης διασποράς στους εργασιακούς χώρους. Όπως είπε, το γεγονός κάθε μέρα που βρισκόμαστε στη δουλειά μας με τους ίδιους ανθρώπους, μας δημιουργεί μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας.

Ωστόσο, εξήγησε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε ένας από αυτούς έχει τον δικό του οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε, που δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. «Όσο δεν μειώνεται η διασπορά στους εργασιακούς χώρους, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μεταξύ δουλειάς και σπιτιού»

Επιπλέον, η ειδικός τόνισε τη σημασία της χρήσης μάσκας, σημειώνοντας πως οι μισοί από αυτούς που νόσησαν, κόλλησαν από άτομα που είχαν λίγα ή καθόλου συμπτώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ