Κορωνοϊός: Δείτε το σχέδιο για το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό από την κυβέρνηση…

0
25
Aerodromio Eleutherios Venizelos 2

Tο Σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό παρουσίασαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. 

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης, η Ελλάδα ακολουθεί πλήρως και συνδιαμορφώνει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως:

Από 15 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος:

-Αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία.

-Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία ανοίγουν μόνο για essential travel – για πτήσεις και ταξιδιώτες που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς και όχι ταξιδιωτικούς.

-Διατηρείται η απαγόρευση για Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία.

Για Θεσσαλονίκη:  

-Επιτρέπονται όλες οι πτήσεις.

-Διατηρείται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία.

Θαλάσσιες αφίξεις:

-Απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια.

-Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Χερσαίες αφίξεις:

-Κλειστά παραμένουν τα χερσαία σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία (πλην των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων).

-Ανοίγουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Από 1 Ιουλίου – Διεθνείς πτήσεις:

-Επιτρέπονται οι αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Επεκτείνεται το άνοιγμα των αεροδρομίων, όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στη νησιωτική χώρα.

-Συνδιαμόρφωση της πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται πτήσεις.

Θαλάσσιες αφίξεις:

Επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια – Μ’αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από την Ιταλία μέσω ακτοπλοϊκών συνδέσεων και κρουαζιέρα.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως στα σημεία των οδικών συνδέσεων, ενεργοποιούνται επτά σημεία (Κακαβιά, Καστανιές, Εύζωνοι, Κρυσταλλοπηγή, Προμαχώνας, Νυμφαία και Κήποι).

Όσαν αφορά τα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, έχουμε τα λιμάνια Πειραιά, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Βόλου, Κατακόλου και Ρόδου.

Μέτρα προληπτικού ελέγχου κατά την άφιξη (15-30 Ιουνίου): 

Από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA

-Δειγματοληπτικά τεστ.

-1 ημέρα αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής (υποχρεωτικά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) μ΄μεχρι έκδοσης αποτελέσματος τεστ.

-14 ημέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ, σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία

-Τεστ σε όλους

-1 ημέρα αυτοπεριορισμός στο ξενοδοχείο διαμονής έως έκδοσης αποτελέσματος τεστ.

-14 ημέρες καραντίνας σε περίπτωση θετικού τεστ, σε ξενοδοχείο καραντίνας (ισχύει και για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία).

Μέτρα προληπτικού ελέγχου κατά την άφιξη (από 1 Ιουλίου): 

Για όλες τις χώρες προέλευσης

-Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη ή πριν επιβιβαστούν συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger load factor) με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα (από 1/7 και μετά).

-Δειγματοληπτικά τεστ.

-14 ημέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ, σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Το σχέδιο του υπ. Υγείας για τη θωράκιση των νησιών :

Ὀπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Κικίλιας, οι δράσεις περιλαμβάνουν: ενδυνάμωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό, διασύνδεση με νοσοκομεία covid-19 των νησιωτικών δομών, μέσα ατομικών μέτρων προστασίας, πρόσβαση σε έλεγχο τεστ, ενίσχυση του συστήματος διακομιδών.

Στα νησιά έχουν δεσμευτεί 446 κλίνες που αν υπάρξει ανάγκη, μπορούν να αυξηθούν σε 694 αν χρειαστεί και 18 κλίνες ΜΕΘ που μπορούν να γίνουν 79.

Έχουν γίνει 687 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (72 γιατροί και 615 νοσηλευτές) και έχουν εγκριθεί 1100 προσλήψεις.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως οι Πλωτές Ομάδες Υγείας θα συνεργάζονται με δήμους μικρών νησιών, θα διενεργούν τεστ και θα υποστηρίζουν τον ΕΟΔΥ, σε εθελοντική συνεργασία με ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (έως 9/6) έχουν ληφθεί 32.481 δείγματα, γίνει 1.577 αποστολές σε 48 περιφερειακές ενότητες.

Επιπλέον, μοριακοί αναλυτές (PCR testing) θα εγκατασταθούν και σε άλλα νησιά.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ