Κραυγή αγωνίας από πλημμυροπαθείς-«Είμαστε ξεκρέμαστοι»

0
7

Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτώβρη στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας απηύθυνε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Γιάννης Σκόκας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του οργανισμού.

Ο κ. Σκόκας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, καθώς 1,5 μήνα μετά την καταστροφή αρκετοί από αυτούς είναι «ξεκρέμαστοι», χωρίς να έχουν αποζημιωθεί όπως θα έπρεπε και με τα σπίτια τους να παραμένουν έως ένα βαθμό μη κατοικήσιμα.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η κ. Ζωή Ούντρια, πλημμυροπαθής από τον Άγιο Θωμά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από τα νερά πλημμύρισε το υπόγειο του σπιτιού της και στο ισόγειο τα ύδατα έφτασαν στους 70 πόντους. «Η ζημιά για τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής είναι τεράστια, ενώ όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών δεν έχει προβλεφθεί και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη. Η μόνη ουσιαστική βοήθεια που είχαμε ήταν από το Εργατικό Κέντρο», ανέφερε.

Κλείνοντας, τον λόγο πήρε η κ. Μαρία Μπούσιου, κάτοικος Κουλουρίου, η οποία ανέφερε ότι μετά το σπάσιμο του φράγματος της Γυρτώνης η καταστροφή αφορά χωράφια αλλά και σπίτια, καθώς περίπου 20 σπίτια έχουν γκρεμιστεί. Επίσης τόνισε ότι η δυσωδία είναι έντονη, αποτελώντας υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους και η αγωνία όλων για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 29/10 συναυλία αλληλεγγύης , στις 6:00 μμ, στο Κηποθέατρο Αλακαζάρ, με γνωστούς καλλιτέχνες όπως Γιώτα Νέγκα, Μανώλη Φάμελο, BAB CORO κα και δεκάδες άλλους γνωστούς καλλιτέχνες της περιοχή μας.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή