Κων. Μαραβέγιας: Θετικό μέτρο η μείωση των τελών κυκλοφορίας του 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία

0
21
Κων

Γενναία μείωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2021 για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση θέλοντας να στηρίξει έναν κλάδο που έχει πληγεί σκληρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας αποφάσισε ότι:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης έτους 2020 στα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε να καταθέσει άμεσα τροπολογία με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων φορολογικών / ασφαλιστικών οφειλών των παραπάνω επιχειρήσεων σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του είχε θέσει τα παραπάνω θέματα μετά από αντίστοιχα αιτήματα του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων «η Μαγνησία». Ο κ. Μαραβέγιας, σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη, έκανε την εξής δήλωση:

«Το ΥΠΟΙΚ με την άμεση ανταπόκρισή του απέδειξε για ακόμα μια φορά τα κοινωνικά του αντανακλαστικά. Η ελάφρυνση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων δείχνει ότι η περυσινή καθυστέρηση στην εκταμίευση των αποζημιώσεων τους λόγω κορωνοϊού ήταν καθαρά συμπωματική. Είμαι βέβαιος ότι από ‘δω και πέρα όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η προώθηση των αναγκαίων εγκρίσεων μέσω της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του ΥΠΟΙΚ από την Ε.Ε, θα είναι γρήγορες. Ελπίζω επίσης πως ο κ. Σταϊκούρας θα ξαναδεί σε επόμενη φάση το αίτημα ολοκληρωτικής απαλλαγής για ένα έτος από τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων καθώς και των Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων».

Πηγή