ΛΑΣ: «Να σταματήσει η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των σχολείων»

0
1

Η δημοτική αρχή Βόλου με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, στο όνομα δήθεν έκτακτων αναγκών, προχωρά στην κάλυψη των κενών στην καθαριότητα των σχολείων με προσωπικό καθαριότητας με εργολάβους, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Όπως αναφέρει, στην πρόσκληση προσφοράς ζητείται από εργολαβική εταιρεία η κάλυψη 550 ανθρωποωρών με ενδεικτική τιμή ανά ώρα/άτομο 9,50 €, συνολικού προϋπολογισμού 6.479 € με ΦΠΑ, χρήματα τα οποία με βάση τη μέση τιμή αμοιβής των καθαριστριών-ών μεγάλο ποσοστό θα καταλήγει ως κέρδος στον εργολάβο.
Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή Βόλου απασχολεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το επαίσχυντο σύστημα των «ανθρωποωρών», 83 καθαρίστριες με 5,5 ώρες μερικής απασχόλησης και 72 με 3ωρη απασχόληση, όλες μερικής απασχόλησης. Αρνείται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των καθαριστριών για μετατροπή τους σε πλήρη απασχόληση (6,5 ώρες), ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, να βελτιωθούν οι αποδοχές τους και οι ίδιες να απολαμβάνουν τα δικαιώματα από τα «βαρέα και ανθυγιεινά», που απορρέουν από τη ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ, τονίζει η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, η πολιτική της δημοτικής αρχής Βόλου, που συμφωνεί και υλοποιεί τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, ανοίγουν το δρόμο στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών με «ενοικιαζόμενο» προσωπικό από τα «δουλεμπορικά» γραφεία, που ανοίγει το δρόμο στην ένταση της εκμετάλλευσης των καθαριστριών, που θα εργάζονται με «ανθρωποφαγικές» μεσαιωνικές συνθήκες, σε συνθήκες «γαλέρας». Η παράταξη ζητά να σταματήσει ΤΩΡΑ η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των σχολείων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου να σταματήσουν με τον αγώνα τους την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Να απαιτήσουν την κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου, που απαγορεύει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έχει κατακερματίσει τις εργασιακές σχέσεις. Να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των υφιστάμενων αναγκών με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μεταξύ των οποίων και των σχολικών καθαριστριών-ών και την άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε πλήρους απασχόλησης για να καλύπτονται οι ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή