Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Όχι στην περικοπή του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας στους εργαζόμενους των Δήμων!

0
26
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Όχι στην περικοπή του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας στους εργαζόμενους των Δήμων!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ., γιατί βάζει σε εφαρμογή το απαράδεκτο πόρισμα της δήθεν ανεξάρτητης επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το οποίο περικόπτει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε πολλούς εργαζόμενους και απεντάσσει απ’ αυτό πολλές ειδικότητες εργαζομένων στους Δήμους,  τις Περιφέρειες και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Είναι δυνατόν να υποβιβάζονται οι Οικοδόμοι,  οι Οδηγοί Οχημάτων, οι Τεχνίτες όλων των ειδικοτήτων συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων έργων, οι Ηλεκτρολόγοι, οι Τεχνίτες Υδραυλικοί, οι Χειριστές Μηχ. Έργου, οιΔενδροκηπουροί, οι Εργάτες κήπων, οι οδοκαθαριστές, Εργάτες καθαριότητας εσωτερικών χώρων και οι εργάτες γενικών καθηκόντων να μένουν εκτός, όταν εξαναγκάζονται να κάνουν όλες τις εργασίες διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα;

Είναι δυνατόν να περικόπτεται το επίδομα στις  καθαρίστριες σχολικών κτιρίων,  που καθημερινά προσπαθούν να διατηρούν τα σχολεία καθαρά και τα παιδιά μας υγιή,  αν και αποτελούν το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο στην μετάδοση του covid ανεξέλεγκτα στις σχολικές μονάδες;

Είναι τόσο «επιστημονικό» το πόρισμα που δεν στηρίζεται σε καμία Μελέτη Επαγγελματικού Κινδύνου ή έστω επιδημιολογική, παρά μόνο έρχεται να καλύψει μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, που μπορεί να κοκορομαχούν όπως στην πρόσφατη πρόταση μομφής, αλλά πνέουν σε απόλυτη σύμπνοια όταν τσακίζουν εργατικά δικαιώματα, όπως οι νόμοι Αχτσιόγλου – Βρούτση για τον κατώτατο μισθό, Αχτσιόγλου – Χατζηδάκη για το δικαίωμα στην απεργία, Βρούτση – Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό κ.λπ.

Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση ή περικοπή είναι απαράδεκτη.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν το δικό τους  πόρισμα που στηρίζεται στην πραγματικότητα και σε αντικειμενικά γεγονότα όπως :

  • Τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα και τους χιλιάδες σακατεμένους συναδέλφους τους
  • Τους δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες σακατεμένους από εργασιακές ασθένειες
  • Τα κακοσυντηρημένα μέσα εργασίας
  • Τα ελλιπή και κακής ποιότητας ΜΑΠ που αν δίνονται, και όταν δίνονται
  • Τις ελλείψεις γιατρών και τεχνικών ασφαλείας κ.α.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και αξιώνουμε:

  • Καμιά περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθών, αντιθέτως να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις. Επαναφορά του 13ουκαι 14ου μισθού και αντίστοιχα της σύνταξης.
  • Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους, των Δήμων,  των Περιφερειών και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.
  • Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας – υγιεινής. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας.
  • Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που χρειάζονται.
  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό σε όλες τις τεχνικές, επιστημονικές και διοικητικές ειδικότητες που λείπει από τις υπηρεσίες. Κατάργηση όλων των «ελαστικών μορφών εργασίας». Να πάψουν οι Δήμοι να εκχωρούν υπηρεσίες και έργα σε ιδιώτες.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, για όλους, με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του επιχειρηματικού τομέα υγείας.
  • Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για την οικιακή κατανάλωση κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ, για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ