Μάθε τα πάντα για όσα ανακοίνωσε η Apple στο WWDC 2021

0
43
Μάθε τα πάντα για όσα ανακοίνωσε η Apple στο WWDC 2021

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν όσα ανακοίνωσε η Apple στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών WWDC. Δεν είχαμε την παρουσίαση κάποιας νέας συσκευής σε επίπεδο hardware, αλλά στο software υπάρχουν πολλά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Σίγουρα, ένα από τα highlights του φετινού WWDC ήταν η ανακοίνωση για την έναρξη διάθεσης του iOS 15 και του iPadOS 15, μαζί με τη λίστα των συσκευών που θα μπορούν να το υποστηρίζουν. Βελτιώσεις θα υπάρχουν στα Apple Maps, με στοιχεία AR, δυνατότητα θόλωσης του φόντου στο παρασκήνιο στο FaceTime και αναγνώριση κειμένου σε εικόνες.

Στο κομμάτι του iPadOS 15 οι περισσότερες αλλαγές δείχνουν ότι η Apple θέλει να μετατρέψει σταδιακά το iPad σε έναν πλήρη υπολογιστή. Τα Quick Notes είναι διαθέσιμα παντού, το multitasking είναι πιο εύκολο, μέχρι και η δυνατότητα προγραμματισμού εφαρμογών με ευκολία με το Swift Playgrounds και την άμεση διάθεση μίας εφαρμογής στο App Store.

Μία άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη στο οικοσύστημα της Apple είναι η δυνατότητα να εκτελεί κανείς κλήσεις FaceTime με χρήστες εκτός του οικοσυστήματος αυτού, δηλαδή με ένα link σε χρήστες Android και Windows συστημάτων. Πολλές βελτιώσεις υπάρχουν για την ασφάλεια και τη διατήρηση της ιδιωτικότητας, ενώ το Apple ID θα μπορεί να λειτουργεί ως μέθοδος ταυτοποίησης, για παράδειγμα σε αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το MacOS Monterey, το οποίο ενοποιεί τις συσκευές του Apple οικοσυστήματος, με τη βοήθεια του Universal Control που επιτρέπει τη χρήση ενός Mac και ενός iPad με τα ίδια χειριστήρια. Για όσους ασχολούνται με το cloud computing, το iCloud+ προσφέρει επιλογή όμοια με ένα VPN (η Apple το ονομάζει Private Relay) για μεγαλύτερη ασφάλεια στο web browsing.

Τέλος, η Apple είχε να δείξει και κάποιες smart home επιλογές με βελτιώσεις στα AirPods, τη δυνατότητα της Siri να λειτουργεί σε συσκευές τρίτων με τη βοήθεια ενός HomePod, καθώς και τη δυνατότητα στα μέλη μίας οικογένειας να μοιράζεται πληροφορίες υγείας με τα υπόλοιπα μέλη, εάν το επιθυμούν.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ