Μάνθος Κοντάκης: Τι να κάνουμε στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού για να μην παγώσουν

0
7

Τι αναφέρει ο γραμματέας του Συνδέσμου Υδραυλικών Μαγνησίας

Με την κακοκαιρία να εξελίσσεται και να δημιουργεί πολλές φορές προβλήματα ακόμη και στις οικίες, ο γραμματέας του Συνδέσμου Υδραυλικών Μαγνησίας κ. Μάνθος Κοντάκης, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για όλα όσα πρέπει να προσέχουμε εντός και εκτός οικίας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοντάκης, τα τελευταία χρόνια ο κόσμος είναι πιο ενημερωμένος για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να «θωρακίσει» το σπίτι του και καλεί πολύ έγκαιρα τους υδραυλικούς, προκειμένου να μονώσουν τις σωληνώσεις ή να βάλουν αντιψυκτικό στους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

«Με την ευκαιρία όμως, όσοι δεν το έχουν κάνει, θα πρέπει  να φροντίσουν να φωνάξουν τον υδραυλικό τους να κάνει έναν έλεγχο στην εγκατάσταση εάν υπάρχουν σωλήνες αμόνωτες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους, να τις μονώσουν και να βάλουν αντιψυκτικό στον ηλιακό», επεσήμανε ο ίδιος.

Μάλιστα έδωσε συμβουλές και για τον λέβητα φυσικού αερίου, που φέτος λόγω της ενεργειακής κρίσης, πολλά νοικοκυριά δεν τον χρησιμοποίησαν. «Λόγω της ενεργειακής κρίσης, πολλά νοικοκυριά δεν «δουλεύουν» το αέριο. Ο λέβητας του αερίου, πρέπει να είναι σε λειτουργία, σε αναμονή γιατί έχει δική του αντιπαγωτική προστασία. Πρέπει να μην αφήνουν τον λέβητα χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό στο δίκτυο της εγκατάστασης θέρμανσης. Δεν ζητάμε από τον κόσμο να δουλεύει το καλοριφέρ και να καίει, αλλά να είναι σε λειτουργία αναμονής. Να μην κλείνουν το on- off του λέβητα, να είναι σε αναμονή λειτουργίας. Ο λέβητας όταν πέσει η θερμοκρασία θα πάρει μπροστά λίγο μόνος του, χωρίς να κάψει πάρα πολύ αέριο, θα δουλέψει μόνο για να μην παγώσει», επεσήμανε ο κ. Κοντάκης σημειώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να έχουμε μεγάλες ζημιές.

Από την πλευρά τους και οι υδραυλικοί, προσπαθούν στις νέες εγκαταστάσεις να μην έχουν σωλήνες σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς μόνωση και εάν είναι δυνατόν να μην έχουν καθόλου εξωτερικές σωληνώσεις.

Τέλος, ο κ. Κοντάκης συμβούλευσε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να έχουν γνώση σε ποιο σημείο του σπιτιού είναι οι κεντρικοί διακόπτες και να τους κλείνουν εάν αντιληφθούν κάποια ζημιά. «Μπορεί να τρέχει όλη την ημέρα νερό, εάν γίνει μία ζημιά και να μην ξέρουμε που είναι ο διακόπτης», σχολίασε καταλήγοντας ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή