Μαγνησία: Τηλεδιάσκεψη Υφυπουργού Παιδείας με διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…

0
85
Zeta Makri

Tηλεδιάσκεψη συνεργασίας με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας, Χαράλαμπο Σταχτέα και με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Νομού είχε σήμερα (28-1-2021), η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μ. Μακρή, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στα εκπαιδευτικά αλλά και στα λειτουργικά θέματα των δομών.

Τα διευθυντικά στελέχη εκπαίδευσης του νομού έθεσαν τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, ιδίως εντός της περιόδου της υγειονομικής κρίσης, όπως είναι οι απουσίες, η στελέχωση των σχολικών μονάδων, η εκ περιτροπής διδασκαλία, η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, οι βεβαιώσεις κίνησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι εμβολιασμοί και οι εθελοντικές εξετάσεις για την COVID-19, oι βαθμολογίες, η μείωση της ύλης και η διασύνδεσή της με την Τράπεζα Θεμάτων.

Ακόμη, οι διευθυντές των ιδιαίτερα ευαίσθητων δομών, όπως είναι των σχολικών μονάδων στις φυλακές Κασσαβέτειας αλλά και του Τμήματος Αγωγής Ανηλίκων στην Ν. Ιωνία Βόλου, έθεσαν κτιριολογικά και χωροταξικά ζητήματα, αλλά και προβληματισμούς για την διαχείριση κάποιων ευαίσθητων ζητημάτων, ενώ οι διευθυντές των μονάδων επαγγελματικής κατάρτισης έθεσαν, επίσης, ζητήματα χωροταξικά δεδομένου ότι το αντικείμενο των δομών τους περιλαμβάνει πολλά εργαστήρια επαγγελματικά και συνεπώςσυγχρωτίζονται μαθητές από διαφορετικές τάξεις.

Όπως δεσμεύθηκε η κ. Μακρή, εντός της επόμενης εβδομάδας θα οργανώσει μία ακόμη τηλεδιάσκεψη, στην οποία και θα συζητηθούν διεξοδικά τα ευαίσθητα θέματα της ειδικής αγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ