Μαθητές ενημερώθηκαν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

0
5

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, το 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ν .Ιωνίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, διοργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Ανθυπαστυνόμο Α΄ σύνδεσμο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κ. Γεώργιο Σκόνδρα. Ο κ. Σκόνδρας ξεκίνησε την ενημέρωση σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από μαθητές και καθηγητές να παρακολουθούν με προσοχή. Ως ο πλέον αρμόδιος, ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ψυχολόγου του σχολείου, Ερασμίας Γκουζή και των «Συμβούλων Σχολικής Ζωής», Άννας Λαζαρίδου, Αισθητικού Εκπαιδευτικού και Μαρίας Λάππα, Υγειονολόγου Εκπαιδευτικού, αλλά και με την αμέριστη στήριξη του Διευθυντή, Χρήστου Καρνάβα.

Στην δράση συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας όλων των Τομέων: Α) Ηλεκτρολογίας ,ηλεκτρονικής & αυτοματισμού, Β) Δομικών Έργων Γ) Μηχανολογίας, Δ) Υγείας Πρόνοιας- Ευεξίας με τις ειδικότητες: 1) Αισθητικής Τέχνης 2) Βοηθός Φαρμακείου 3) Κομμωτικής Τέχνης 3) Βοηθός φυσικοθεραπευτή.
Οι μαθητές μας, ενήλικοι και ανήλικοι, παρακολούθησαν τον κ. Σκόνδρα ο οποίος αναφέρθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και συγκεκριμένα στις παγίδες που κρύβει η αλόγιστη χρήση του, στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, στους κινδύνους και στους τρόπους προφύλαξης από τις ηλεκτρονικές αγορές, αλλά και στον εθισμό στο διαδίκτυο. Επιπλέον, τονίστηκαν καλές πρακτικές για την πρόληψη προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι προετοιμασμένοι ώστε να προφυλάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα και εντέλει να διαφυλάξουν την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Τέλος, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, Χρήστος Καρνάβας, οι Υποδιευθυντές, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον Ανθυπαστυνόμο κ. Γεώργιο Σκόνδρα για τον πολύτιμο χρόνο του, τις συμβουλές του και για την προσφορά του στην σχολική κοινότητα του 4ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τους δεσμούς σχολείου –κοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή