Μαρουσάκης: Ισχυρό μέτωπο καταιγίδων θα σαρώνει τη χώρα

0
4

Αγριεύει ο καιρός από αύριο Πέμπτη 29/02/2024 και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ισχυρό μέτωπο καταιγίδων που θα πλήξουν τη χώρα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για ψυχρό μέτωπο θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία και τονίζει πως «νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά μιας κι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας και που αυτή τη στιγμή επηρεάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά προκαλώντας σύντομη αλλά τοπικά έντονη κακοκαιρία και στην περιοχή μας.

Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνεται αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με το γράμμα “Χ” μεταξύ νότιας Ιταλίας και βόρειας Αφρικής.

Αυτή η νέα κακοκαιρία θα προκαλέσει για άλλη μια φορά μια εκτεταμένη ζώνη καταιγίδων που θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοανατολικά.

Στον δεύτερο χάρτη μας σημειώνουμε με τον κόκκινο κύκλο αυτή τη ζώνη καταιγίδων η οποία θα αρχίσει να απασχολεί τη δυτική Ελλάδα από αύριο απόγευμα – βράδυ και βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά σαρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.   

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα.
Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή! Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή