Μοριακά τεστ μαθητών, δασκάλων και των οικογενειών τους ζητούν οι γονείς του 14ου Δημοτικού Σχολείου

0
38
Μοριακά τεστ μαθητών, δασκάλων και των οικογενειών τους ζητούν οι γονείς του 14ου Δημοτικού Σχολείου

Την αγωνία τους για τη υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους μεταφέρουν γονείς μαθητών της Α’ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμο Βόλου, τη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τον ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρουν «ως γονείς μαθητών της Α’ τάξης , μεταφέρουμε και εκφράζουμε την αγωνία και την ανασφάλεια που νιώθουμε όλοι μας για την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των δασκάλων, τις τελευταίες ημέρες. Η διάδοση του κορωνοϊού στο σχολείο μας έχει εξαπλωθεί ειδικά τις τελευταίες ημέρες που μόνο στην τάξη που φοιτούν τα παιδιά μας υπάρχουν 4 επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά. Ο αριθμός κρουσμάτων θα αυξάνεται όσο δεν γίνει άμεσα ιχνηλάτηση, όσο δεν γίνουν άμεσα δωρεάν μοριακά τεστ σε όλα τα παιδιά, δασκάλους, οικογένειες».

Οι γονείς δηλώνουν ότι αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν τώρα, για άλλη μια φορά δεν παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο με ευθύνη των αρμόδιων. «Βάφτισαν αρμόδιους , εμάς ως γονείς και τις τσέπες μας. Επικαλούνται για όλα την «ατομική ευθύνη» για να κρύψουν τη δική τους ανευθυνότητα. Το τι ακούμε αυτές τις ημέρες από τους λεγόμενους αρμόδιους είναι για γέλια και για κλάματα. Όλα καταλήγουν στο βρείτε λύση μόνοι σας. Να ψάξουμε μόνοι μας αν κόλλησαν και άλλα παιδάκια, γονείς κλπ. Να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας για κρούσματα. Να φεύγουν τα 60 € για τα μοριακά τεστ, λες και περισσεύουν από κανέναν μας», αναφέρουν.

Επίσης τονίζουν ότι αναρωτιούνται αν είναι ενήμεροι όλοι οι γονείς όχι μόνο της τάξης μας αλλά του σχολείου ώστε να προβούν σε ότι απαιτείται, όπως και αν είναι «μέτρο» να κλειστούν απλά στα σπίτια τους για 15 ημέρες, χωρίς να ξέρουν αν έχουν η όχι τον ιό και εκφράζουν ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει με το άνοιγμα των σχολείων το επόμενο διάστημα καθώς ούτε τους περασμένους μήνες ούτε και τώρα πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας από το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά από όλους τους αρμόδιους, για τα σχολεία.
«Την ίδια στιγμή που μας λένε για απαγόρευση συνωστισμού, κλπ. Δεν μειώνουν τον αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη, δεν προσλαμβάνουν το αντίστοιχο προσωπικό σε εκπαιδευτικούς και δεν αξιοποιούν κτίρια για να υπάρχει έστω μια ελπίδα ότι δεν θα αποτελούν τα σχολεία μας υγειονομικές βόμβες. Και φυσικά δεν γίνονται συχνά δωρεάν τεστ σε μαθητές και δασκάλους», αναφέρουν.

Σύμφωνα με τους γονείς, δεν φταίνε τα παιδιά τους που κόλλησαν τον ιό, αλλά το ότι δεν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσα στα σχολεία για να μην τρέμουν μέρα τη μέρα αν, ποιος και πότε θα είναι ο επόμενος.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές, δασκάλους και τις οικογένειές μας. Αν χρειαστεί να επιτάξετε ιδιωτικά εργαστήρια.
Δεν ανεχόμαστε να παίζει κανείς με την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή των γονέων.

Πηγή