Μπέος: «Αφήστε την αντιπολίτευση για να πάμε μπροστά την πόλη»

0
2

Είπε ότι ο Βόλος είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες θεσσαλικές πόλεις και ήδη πληρώθηκαν 7 εκ. €

Να αφήσουν την αντιπολίτευση και τις ερωτήσεις για τα κακώς κείμενα της πόλης, και να συναχθούν με τη Δημοτική Αρχή για να πάει η πόλη μπροστά, κάλεσε τις αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με αφορμή ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αποκατάσταση από τις καταστροφές που προκάλεσε οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος είπε ότι ο Βόλος σε σχέση με τις άλλες περιοχές είναι πολύ μπροστά, στο θέμα της αποκατάστασης από τις ζημιές.
«Καλό θα είναι να παραδεχτείτε την προσπάθεια της ΔΑ κάναμε τεράστια προσπάθεια ο Βόλος έχει επανέλθει και είναι λυπηρό να ακούμε τέτοιες ερωτήσεις. Είμαστε έξω και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή», είπε και πρόσθεσε ότι πάνω από 800 εκ. με 1 εκ. m3 λάσπης και φερτών υλικών κατέληξαν στη θάλασσα, που εμποδίζουν μεγάλα πλοία να διέλθουν και όλα αυτά πέρασαν από την πόλη και κατέληξαν στη θάλασσα.
«Ελάτε μαζί όλες οι παρατάξεις για το καλό της πόλης και σταματήστε την αντιπολίτευση. Στη Θεσσαλία είμαστε οι μόνοι που έχουμε ήδη πληρώσει πάνω από 7 εκ. €, οι άλλες πόλεις δεν έστειλαν ούτε τιμολόγια ακόμη», ανέφερε ο δήμαρχος.

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον ισολογισμό του Δήμου Βόλου για το 2022, κατά πλειοψηφία με τις παρατηρήσεις της α’ ελάσσονος μειοψηφίας για διόγκωση των ανείσπρακτων οφειλών παρελθόντων ετών και για το ζήτημα της καταγραφής της δημοτικής περιουσίας.
Το πλεόνασμα χρήσεως είναι 446.823,44 € συν το πλεόνασμα προηγούμενων χρήσεων 24.332.098,81 (25.332.098,81 €), ενώ ο ισολογισμός του 2021 ήταν πλεόνασμα 24.885.275,37 €.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι αποδεικνύεται ότι η τοπική διοίκηση μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μηχανισμό που επιβάλλει έμμεση φορολογία. Όπως είπε το 2022 σε σχέση με το 2021 ο Δήμος εισέπραξε από φορολογία, πρόστιμα και προσαυξήσεις 3,3 εκ. € παραπάνω απ’ ότι το 2021 και συνολικά με τα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών, εισέπραξε από τους Βολιώτες 26 εκ. €.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά ότι ο λαός πρέπει να αγωνιστεί ώστε αυτή η διπλή φορολογία να μειωθεί άμεσα στο 50% στα ανταποδοτικά τέλη, με προοπτική να καταργηθούν.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας είπε ότι ο Δήμος είναι μπροστά στην στοχοθεσία κάθε τριμήνου και όταν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος γίνεται αναπροσαρμογή άμεσα, έγινε ψηφιοποίηση και καταγραφή της δημοτικής περιουσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή