Νέο κύμα κακοκαιρίας τη Δευτέρα

0
12
Νέο κύμα κακοκαιρίας τη Δευτέρα

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία »Λέανδρος» με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις χιονοπτώσεις ακόμα και στη Αττική, ενώ ένα νέο, τρίτο, κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά έως τη νύχτα του Σαββάτου 16/1 προς Κυριακή 17/1.

Βροχοπτώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Από το πρωί της Κυριακής 17/1 τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Αιγαίο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη. Στην Αττική οι χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά και οι βροχοπτώσεις και το χιονόνερο στα πεδινά θα συνεχιστούν έως τις πρώτες ώρες της Κυριακής 17/1.

Νέο ισχυρό κύμα από τη Δευτέρα
Όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, αναμένουμε και τρίτο κύμα κακοκαιρίας την Δευτέρα που ίσως είναι και το ισχυρότερο. Το κύμα αυτό θα αφορά περιοχές από Θεσσαλία και πιο νότια με την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων.

Το τρίτο αυτό κύμα θα είναι και πάλι αποτέλεσμα ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα ξεκινήσει και πάλι από τις ακτές της δυτικής Ιταλίας και θα ακολουθήσει μια πιο νότια τροχιά σε σχέση με αυτό που μας απασχολεί τώρα και αυτός είναι και ο λόγος που θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα και η Κρήτη με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέσα στην Δευτέρα σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα.

Πηγή