Νέο περιστατικό βίας στον Βόλο κατά μαθητή λόγω οικονομικών διαφορών!

0
3

Από δύο μαθητές Γυμνασίου που απείλησαν συμπαίκτη τους σε ηλεκτρονικό παιχνίδι στο σχολείο του

Με νέο περιστατικό βίας είναι αντιμέτωποι οι φορείς της Μαγνησίας και σήμερα αναμένεται να ενημερωθούν Αστυνομία, Εισαγγελία η Μητρόπολη. Πρωταγωνιστές είναι δύο μαθητές Γυμνασίου που εκβίαζαν μαθητή άλλου σχολείου που φέρεται να τους χρωστούσε χρήματα από παιχνίδι που έπαιζαν διαδικτυακά.

Όλα έγινα χθες το πρωί, όταν, σύμφωνα με καταγγελίες, οι δύο μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο τους, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του σχολείου τους γονείς τους, αλλά πήγαν σε άλλο σχολείο, που γινόταν εκδήλωση ενάντια στη βία.
Οι μαθητές φέρεται να πήγαν στο σχολείο για να απειλήσουν άλλον μαθητή για οικονομικές διαφορές, διότι τους χρωστούσε χρήματα από ένα διαδικτυακό παιχνίδι που έπαιζαν, ενώ η υπόθεση είναι ακόμη σε διερεύνηση.
Διασταυρωμένες πληροφορίες που ακούστηκαν στο σχολείο, αναφέρουν ότι ο μαθητής που χρωστούσε χρήματα στους άλλους δύο έκλεψε ποσό 300 € από τον πατέρα του παλιότερα, για να τους «ξεχρεώσει»…

Οι δύο εξωσχολικοί μαθητές έγιναν αντιληπτοί από τη διευθύντρια του σχολείου τους είπε να απομακρυνθούν όπως και έγινε, αλλά λίγη ώρα αργότερα πήγαν στα κάγκελα έξω από το σχολείο και κάτω από συνθήκες που ερευνώνται βρήκε όλο το σχολείο στο προαύλιο, κοντά στα κάγκελα που βρισκόταν οι δύο και τους αποδοκίμαζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση βρισκόταν και μια αστυνομικός που βγήκε στο προαύλιο και στη θέα της οι δύο μαθητές εξαφανίστηκαν. Παράλληλα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, στο σχολείο πήγαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά οι ανήλικοι μαθητές δεν εντοπίστηκαν.

Πληροφορίες εκπαιδευτικών κύκλων αναφέρουν ότι οι γονείς του μαθητή που πήγαν να τον απειλήσουν και των δύο «δραστών», ακούστηκε ότι οι δύο πήγαν να βρουν τον άλλο μαθητή, λόγω αισθηματικών λόγων και όχι για οικονομικούς λόγους και το θέμα έληξε εκεί κατά την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ωστόσο οι απόψεις διίστανται, καθώς ο πατέρας του μαθητή φαίνεται ότι αντιλήφθηκε την κλοπή και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι ο γιός του παίζει τζόγο και οι δύο μαθητές πήγαν να τον απειλήσουν θεωρώντας τον «καρφί»…

Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης που επιβεβαιώνει το περιστατικό, σκοπεύει να ενημερώσει τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας και την Εισαγγελία, για τα περιστατικά βίας συνολικά στα σχολεία, ενώ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, για τη συνδρομή και της Εκκλησίας, ώστε να αποτραπεί η παραβατικότητα των νέων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή