Νίκος Παπαπέτρος: Άφησαν στο έλεος του Θεού το Διμήνι και τη Νεάπολη

0
4

Εξασφάλιση αντλιών για βοήθεια από τη «Συμμαχία για τον Βόλο»

Η θεομηνία που έπληξε την Μαγνησία, άφησε χωρίς εισόδημα, τους παραγωγούς και η περιοχή του Διμηνίου βρίσκεται στο έλεος του Θεού, με κλειστούς δρόμους, λάσπες, έλλειψη νερού και κτήματα που μετατράπηκαν σε βάλτους. Σήμερα κλιμάκιο της Συμμαχίας για τον Βόλο, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Νίκο Παπαπέτρο βρέθηκε στο Διμήνι, εκεί όπου οι κάτοικοι αγωνίζονται να “σηκώσουν κεφάλι” μέσα από τις λάσπες, μόνοι και αβοήθητοι, παρατημένοι στην τύχη τους από τη δημοτική αρχή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Νίκος Παπαπέτρος βρέθηκε στη γέφυρα του Σαμπάναγα, όπου λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή. Στην περιοχή εκβάλλουν οι χείμαρροι Σεσκουλιώτης, Ξηριάς και ο αγωγός της λίμνης Κάρλας. Όπως τόνισε ο κ. Παπαπέτρος , το πλήγμα στην οικονομία της περιοχής είναι τεράστιο, καθώς οι αγροτικές καλλιέργειες εκτείνονται σε χιλιάδες στρέμματα, και συνεισφέρουν οικονομικά στην τοπική οικονομία του ενιαίου δήμου Βόλου.

Εξασφαλίσαμε αντλίες για να ξαναδούν οι κάτοικοι τα χωράφια τους
«Με παρέμβαση του Δημήτρη Καντόλα και της «Συμμαχίας για τον Βόλο» έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστούν αντλίες, έτσι ώστε οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα να μπορέσουν να κάνουν απάντληση των νερών από τα χωράφια τους», δήλωσε ο κ. Παπαπέτρος.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βιολέτα Καντόλα υπογράμμισε ότι το Διμήνι θα πρέπει να επιστρέψει στην παραγωγικότητα και μίλησε με ονοματεπώνυμα για τις οικογένειες που επλήγησαν και έμειναν εντελώς αβοήθητες από την δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη. Η κ. Καντόλα αναφέρθηκε σε σόου του Α. Μπέου στην περιοχή που δεσμεύτηκε να βοηθήσει οικογένεια για να μεταφέρει το βιός της στα σκουπίδια, μετά την καταστροφή, όπως και να απαντλήσει τα νερά από το ελαιοτριβείο. Μάλιστα μόλις πριν δύο μέρες ο δήμαρχος είχε τραβήξει βίντεο στο σημείο για τα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας πως θα φέρει την επόμενη ημέρα φορτηγό για να μαζέψει μπάζα και σκουπίδια που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν κάτοικοι και εθελοντές. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, βρέθηκε και στην προέκταση της οδού Σκουφά στη Νεάπολη, όπου τα σπίτια που βρίσκονται εκεί είναι θαμμένα στις λάσπες, ενώ τα χωράφια έχουν μετατραπεί σε ορυζώνες, με το νερό και τη λάσπη να κυριαρχούν. Συνομίλησε με τους περιοίκους για τα προβλήματα που έχουν και διαπίστωσε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής σχετικά με την δρομολόγηση λύσεων.

Ίδια ήταν και η εικόνα και στην περιοχή της Νεάπολης, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν να παλεύουν με τις λάσπες, με πολλά καταστήματα εστίασης να παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης πόσιμου νερού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πώς τα ελάχιστα καταστήματα εστίασης υπολειτουργούν με τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό και οι πελάτες να είναι ελάχιστοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή