Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault – Σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του

0
19
Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault – Σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του

Θρήνος στην Γαλλία μετά τον θάνατο του ανθρώπου που θεωρείται στυλοβάτης της οικονομίας. Ο μεγάλος γιος του Σερζ Ντασό έφυγε σε ηλικία 69 ετών. Υπόκλιση από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Γαλλία η είδηση του θανάτου του Olivier Dassault, γόνου της γνωστής οικογένειας του μεγιστάνα Serge Dassault.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο Dassault σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του στην πόλη Τόκ κοντά στην Ντοβίλ. Από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και ο πιλότος.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «αποχαιρετώ τον «ηγέτης της βιομηχανίας, τον πολιτικό αλλά και τον επίτιμο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεών μας που δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα του».Ο Olivier Dassault, εκλεγόταν βουλευτής από το 2002. Ήταν το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά του Serge Dassault τα οποία κληρονόμησαν την αμύθητη περιουσία του όταν εκείνος πέθανε το 2018. Η περιουσία του είναι 7,3 δις δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ο παππούς του Marcel Dassault, είχε ιδρύσει την φημισμένη ομώνυμη εταιρεία αεροναυπηγικής το 1929.

Πηγή